La Unió de Periodistes Valencians condemna els atacs a periodistes durant el Nou d'Octubre

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana confirma que hi ha diligències obertes per delictes de lesions i desorde públic.

Grups d'ultradreta a la plaça de Sant Agustí, València
Grups d'ultradreta a la plaça de Sant Agustí, València / À Punt NTC

La Unió de Periodistes Valencians a través del seu web ha censurat aquest dimecres l'intent d'intimidar els periodistes durant el dia d'ahir: “La Unió de Periodistes Valencians lamenta i rebutja l’actitud incívica que van patir alguns periodistes i fotoperiodistes durant la cobertura de la manifestació convocada per la Comissió Nou d’Octubre”, ha manifestat l'entitat.

El col·lectiu professional ha condemnat les agressions físiques i verbals que van patir els periodistes, ja que hi va haver moments de tensió protagonitzats per grups d'ultradreta en els quals presumptament es va llançar una substància irritant. “Cal recordar que els atacs que estan rebent els professionals de la informació per part d’aquests grups no són nous. La Unió de Periodistes Valencians ja va denunciar les agressions de l’any passat durant el Nou d’Octubre, i recentment l’assetjament que estava patint un periodista d’À Punt”, afirma l'entitat. 

El delegat de Govern d’Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que encara està “per determinar” si el perjuí ocasionat va ser produït pel “llançament d'una bengala que va provocar danys irritants en els ulls”. “Si finalment es demostrara que açò va anar acompanyat de la utilització d'un gas, el retret jurídic seria major”, ha avisat. 

En tot cas, el llançament d'una bengala ja és una “infracció administrativa greu” i “en funció de les conseqüències que haja tingut per a les persones pot ser delicte”. S'està investigant i “la persona que va llançar la bengala està perfectament identificada”, ha indicat Fulgencio.

El delegat de govern espanyol ha confirmat també que hi ha diligències obertes per delictes de lesions, desordes públics i un delicte d'odi en les xarxes socials pel Nou d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. 

La jornada del Nou d'Octubre es va saldar aquest dimarts amb 148 identificacions i un detingut que estava en crida i cerca per fets previs. No obstant això, són xifres obertes, ja que els serveis de policia judicial i d'informació continuaran treballant amb les identificacions d'aquest dimarts i amb les gravacions que es van dur a terme durant tota la jornada per a detectar aquelles actituds contràries a dret, segons ha explicat el delegat de govern.

També et pot interessar

stats