Controlat l’incendi de Montitxelvo després de cinc dies cremant

El 96% de les 2.500 hectàrees arrasades pel foc es van perdre les primeres set hores, per obra del vent

Video amn imatges aèries de la superfície cremada en l'incendi de Montitxelvo gravades des de l'helicòpter de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Emergències de la Generalitat ha informat a les 22:00 hores d'aquest dilluns a través del seu perfil d’X que l’incendi forestal que es va declarar dijous a Montitxelvo (Vall d’Albaida) està controlat, segons els ha comunicat el Consorci Provincial de Bombers de València, que participa en l'extinció del foc. 

Muntanyes de color cendra esguitades per alguna casa, miraculosament salvada de les flames, posant la nota de color en un paisatge lunar. El contrast entre l'entorn cremat i els xalets en peu és una de les imatges que deixa l'incendi de Montitxelvo (Vall d'Albaida), el dia que s'ha declarat controlat, pas previ a l'esperada extinció. Si ampliem la fotografia veurem punts grocs i de color roig entre la vegetació arrasada d'eixes llomes. Desenes de bombers i brigadistes forestals continuen apagant brases. La Conselleria de Justícia i Interior estima que tardaran dues setmanes a eliminar el risc que encara presenten els punts calents.

Segons el balanç provisional, 2.400 de les 2.500 hectàrees calcinades en les tres comarques afectades (Vall d'Albaida, la Safor i el Comtat), el 96% de la superfície, es va cremar en les primeres set hores d'incendi, just quan el vent bufava amb ratxes de més de cent kilòmetres l'hora i va caure la nit, amb impossibilitat de treball dels mitjans aeris.

Treball de les brigades forestals l'endemà que l'incendi de Motitxelvo s'haja donat per estabilitzat
Treball de les brigades forestals l'endemà que l'incendi de Motitxelvo s'haja donat per estabilitzat / Generalitat

El foc va obligar a desallotjar part del veïnat dels municipis de Terrateig, Castellonet de la Conquesta, Ador i Vilallonga. Posteriorment, es va decidir confinar per precaució les poblacions de Potries i la Font d’en Carròs, que es trobaven prop del cap de l’incendi. Dissabte, amb la millora de les condicions meteorològiques, es van desconfinar Potries i la Font d’en Carròs i al llarg de la vesprada el veïnat de Terrateig, Castellonet de la Conquesta i Vilallonga va poder tornar a casa.

Una vegada estabilitzat el foc la vesprada de diumenge, 75 hores després del començament, s'han alçat les restriccions de mobilitat i allotjament en les localitats d'Ador, L'Ermita i les urbanitzacions la Corona i Monte Corona. També s'ha desmobilitzat la Unitat Militar d'Emergències (UME).

També et pot interessar

stats