El 92% dels municipis donen suport a la recuperació del dret civil valencià

L'Associació de Juristes Valencians reclama la tramitació urgent de la reforma constitucional a Meritxell Batet.

Vista aèria d'Aiora
Vista aèria d'Aiora / Ajuntament d'Aiora (Facebook)

Quan queden tres setmanes per al 6 de desembre, Dia de la Constitució espanyola, la campanya municipalista en suport de la reintegració del dret foral valencià ha sumat el suport de 500 dels 542 ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

L'últim consistori a aprovar una moció pro-estatutària ha sigut el d'Aiora, a proposta del portaveu socialista Demetrio Martínez. A la província de València, únicament els municipis de Cofrents, Teresa de Cofrents, Xalans i Xarafull no han donat suport a la recuperació d'una competència que es va aplicar entre 2008 i 2016.

Aquesta iniciativa l’ha impulsada l'Associació de Juristes Valencians, una entitat que té entre els seus objectius fundacionals la defensa de la competència legislativa de la Generalitat en matèria de dret civil i que té el suport de sindicats, universitats, organitzacions empresarials i associacions.

Fa un any, la comissió parlamentària de coordinació, organització i règim de les institucions de la Generalitat va aprovar, amb el vot en contra de Vox i Ciutadans, la proposició de llei presentada pel PSPV-PSOE, el Partit Popular, Compromís i Unides Podem per a la recuperació efectiva del dret civil valencià.

Ara, l'Associació de Juristes Valencians, juntament amb diferents entitats de la societat civil valenciana, ha demanat a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la tramitació urgent de la reforma constitucional promoguda per les Corts. La reforma va començar a tramitar-se a la cambra baixa el passat febrer, abans de l'inici de la pandèmia.

També et pot interessar

stats