91 dones denuncien en l’Oficina de Violència de Gènere en els tres primers mesos

A més, el servei ha atés 76 dones més amb peticions d’informació, dubtes amb procediments o suport psicosocial.

VÍDEO | 91 dones denuncien en l’Oficina de Violència de Gènere en els tres primers mesos

L’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València ha rebut 91 denúncies per part de les dones que han acudit a aquest espai en els seus tres primers mesos de funcionament. Aquesta dada suposa que, des del 15 d’abril, s’ha interposat una denúncia per dia. De totes les denúncies destaca que cap ha estat retirada després. A més, hi ha hagut 76 peticións d’atenció que no han implicat denúncia. S’hi inclouen peticions d’informació o assessorament a familiars, consultes per dubtes en el procediment i, en alguns casos, atencions a dones que ja han presentat denúncia i que tornen per a continuar amb el suport psicosocial.

Amb tot, els professionals d’aquest espai han fet 167 peticions d’atenció en aquests tres mesos, la qual cosa suposa gairebé dues possibles víctimes de maltractament al dia.

D’altra banda, la dotació policial de l’Oficina ha practicat 32 detencions a presumptes agressors i traspassat per a la identificació i pràctica de diligències a 59 presumptes maltractadors més. Una altra dada que destaca és que aquest espai ha fet tasques de protecció a 47 dones i ha atés a altres 47 els casos de les quals havien estat qualificats de de risc extrem, alt, o mitjà pel sistema Viogen.

Del total de les dones ateses el 80 per cent venien de la ciutat de València i el 42% d’elles estaven en el tram d’edat comprés entre els 40 i els 49 anys.

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha volgut destacar que aquest projecte està donant “resultats molt positius” i que és important que continuen acudint perquè tenen tot el suport i perquè amb això es poden sentir més segures i “véncer la por”.

També et pot interessar

stats