Més de 800 milions de persones al món patiran desnutrició a finals d’any

L’evolució de la pandèmia amenaça l’alimentació de milions de dones i homes en risc de pobresa.

En acabar l'any, vora 822 milions de persones patiran desnutrició a tot el món
En acabar l'any, vora 822 milions de persones patiran desnutrició a tot el món

Diversos organismes internacionals han publicat un manifest, amb motiu del Dia Internacional de l’Alimentació que se celebra aquest divendres en què avisen que, a causa de la pandèmia del coronavirus, a final d'any uns 822 milions de persones patiran desnutrició a tot el món. Entre els signants figuren l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Organització per a les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), l'Organització Internacional del Treball (OIT) i el Fons Internacional de Desenvolupament Agrícola (FIDA).

Han advertit que desenes de milions de persones corren el risc de caure en la pobresa extrema, i vora la meitat dels 3.300 milions de treballadors del món corren el risc de perdre els mitjans de vida, especialment aquells que treballen en l'anomenada 'economia informal' com, per exemple, les persones que netegen cases o els venedors ambulants.

Els treballadors i treballadores d’aquesta ‘economia informal' són particularment vulnerables perquè la majoria no disposa de protecció social i accés a atenció mèdica de qualitat i ha perdut l'accés a actius productius. Sense els mitjans per a obtindre ingressos durant els tancaments, molts no poden alimentar-se a si mateixos ni a les seues famílies. “Per a la majoria, no tindre ingressos significa no tindre menjar o, en el millor dels casos, menys menjar i menjar menys nutritiu”, han assenyalat les organitzacions.

Així, alerten que la pandèmia ha minvat els llocs de treball i ha posat en perill la vida de milions de persones. A mesura que els que sostenen les famílies perden els treballs, emmalalteixen o moren, la seguretat alimentària i la nutrició de milions de dones i homes es veu amenaçada.

També et pot interessar

stats