Entre el 80% i el 90% de les agressions sexuals amb submissió química no es denuncia

L’alcohol és la substància més comuna i el consum “en altes quantitats multiplica per set o per huit el risc de victimització”

Un grup de persones ballant en una discoteca
Un grup de persones ballant en una discoteca / Shutterstock

Només un 10% o un 20% dels casos d’agressions sexuals relacionats amb la submissió química es denuncien, segons un estudi publicat aquest dilluns. Els professors Antonio Rial i Manuel Isorna han coordinat el manual Sumisión química y uso de sustancias psicoactivas en las agresiones sexuales. Prevenció, detecció i intervenció d’un problema multidisciplinari”, que s’ha presentat hui al Col·legi de Psicòlegs de Galícia.

“Es tracta d’un problema silent, que estan patint víctimes any rere any a Espanya”, ha asseverat Rial, que destaca a més que en el 90% dels casos són dones. 

L’expert apuntat que els estudis i dades aportades per les institucions coincideixen que s’han augmentat les denúncies per agressions sexuals els últims anys, però que encara continuen sense denunciar-se el 80% o el 90% del total de la casuística.

Per la seua banda, Isorna ha assenyalat que no és correcte basar-se solament en les sentències per a fer una valoració. El professor ha remarcat el fet que es parla molt de “la burundanga”, quan és una de les substàncies “que menys apareixen” i que l’alcohol és la droga més comuna en casos de vulnerabilitat o submissió química. “El consum d’alcohol en altes quantitats multiplica per set o per huit el risc de victimització”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats