El 80,2% de la població vacunable de la Comunitat Valenciana ha rebut almenys una dosi

El territori valencià està només un punt per davall de la mitjana espanyola, amb un 81,2% almenys amb un vial

Vacunació dels joves d'entre 20 i 29 anys al vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Vacunació dels joves de 20 a 29 anys al centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències / Efe

La campanya de vacunació avança a bon ritme a la Comunitat Valenciana. Segons dades del Ministeri de Sanitat, el 80,2% de la població vacunable (és a dir, les persones majors de 12 anys) ja té almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19. Són, en total, 3.598.369 valencians i valencianes amb una dosi del vaccí. 

Així, la Comunitat Valenciana se situa com la sisena a la cua en percentatge de població vacunable amb una dosi, compartint posició amb el País Basc. Tot i això, està només un punt per davall de la mitjana espanyola, amb un 81,2% de la població vacunable almenys amb una vacuna. 

Pel que fa a la pauta completa, 3.029.731 valencians i valencianes han rebut els dos vials de Pfizer, AstraZeneca o Moderna o la monodosi de Janssen. Suposa el 67,5% de la ciutadania vacunable i s’acosta al llindar del 70% que es va marcar el govern espanyol per aconseguir la immunitat de grup abans que acabara l’estiu. El percentatge amb pauta completa en tot Espanya és del 69,4%, a només 6 dècimes de l'objectiu inicial.

Aquest dijous el Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment Científic de la Covid-19 (GCMSC), integrat per metges i investigadors, ha assegurat que la immunitat de grup s'aconseguirà amb el 85% de la població vacunada, i no amb el 70%, per la qual cosa recomana vacunar al més prompte possible els adolescents de 12 a 16 anys.

També et pot interessar

stats