El 8 d'abril recorda 500 anys convivència amb el poble gitano

La Comunitat Valenciana prepara una campanya per a donar a conéixer la història gitana i la seua aportació al progrés social.

Membres de la comissió mixta, reunida aquest dimecres a la Generalitat
Membres de la comissió mixta, reunida aquest dimecres a la Generalitat / GVA

El 8 d'abril és el Dia Internacional del Poble Gitano. Una efemèride en la qual es commemoren més de 500 anys de convivència, durant els quals s'han compartit canvis, avanços i retrocessos com a "part inseparable de la societat valenciana".

Són paraules de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, qui ha presidit aquest dimecres la comissió mixta en matèria d'igualtat i inclusió de la població gitana. Forma part, ha explicat, de l'estratègia valenciana per a "fer valdre la contribució del poble gitano al progrés de la nostra comunitat".

Tot el territori es prepara per a la data, en què l'administració i entitats pretenen donar a conéixer una part de la història gitana, així com la seua aportació a la societat perquè, en paraules de la vicepresidenta, "és també la nostra pròpia història".

Les contribucions al llenguatge i a la cultura són altres de les qüestions que es reflecteixen en la campanya, a més de donar a conéixer l'himne i la bandera romaní. A més, en la reunió de la comissió mixta s'ha abordat la lluita contra la discriminació i l'antigitanisme, així com les accions per a combatre-les des de tots els àmbits públics.

Activitats del Dia del Poble Gitano

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que, en l'edició d'enguany, les activitats s'han repartit en diferents zones de la ciutat de València. En concret, en els barris d'Orriols, Cabanyal-Canyamelar-Camp de França i Natzaret.

També et pot interessar

stats