70 municipis de la Comunitat Valenciana celebren la primera edició del Dia del Comerç Local

La Conselleria d’Economia ha anunciat una ajuda de 500.000 euros per a xicotetes i mitjanes empreses artesanes

Imatge d'arxiu de dos dones en un comerç local de sabates / À Punt NTC

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha creat el Dia del Comerç Local, que des d’ara serà cada 25 d'octubre a la Comunitat Valenciana. L’objectiu és donar visibilitat al comerç de proximitat i d'artesania als municipis del nostre territori, per potenciar un model de desenvolupament més sostenible.

A aquesta iniciativa s'han adherit l'Organització Empresarial del Comerç (Confecomerç), la Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i 70 ajuntaments de tot el territori valencià.

El comerç local a la Comunitat Valenciana aglutina més de 60.600 establiments i dona treball a 120.000 persones, segons dades que facilita la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosana Seguí, que n'ha reconegut la capacitat d’adaptació durant la pandèmia.

Amb motiu d'aquest dia commemoratiu, el conseller d’Economia, Rafa Climent, ha anunciat una nova línia d’ajudes destinada a les empreses artesanes xicotetes i mitjanes, amb un pressupost total de 500.000 euros, perquè puguen invertir en equipament. També ha avançat que es crearà una càtedra d'artesania en la Universitat Politècnica de València, amb la finalitat de difondre-la i posar-la en valor.

En desembre de 2020, la Generalitat va donar llum verda al Pla d'Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA), que pretén frenar la lenta desaparició del xicotet comerç local i ajudar a estimular un consum responsable i més sostenible pel que fa al medi ambient.

Cistella, una plataforma que impulsa el comerç local de Castelló

A Castelló de la Plana, més de 135 establiments locals formen part de Cistella, una plataforma web i mòbil impulsada per l'Ajuntament a principis de 2021, on distribueixen més de 12.000 productes tant a Castelló com als municipis de Benicàssim, Borriol, Almassora i Vila-real. A més, permet el pagament amb el sistema Bizum o amb targeta de crèdit. La plataforma ja ha rebut més de 1.300 comandes i l'impacte econòmic directe per al comerç local ha sigut de 60.000 euros.

També et pot interessar

stats