El 62,7% dels escolars valencians d’entre 5 i 11 anys han rebut ja la primera dosi contra la covid

La Conselleria de Sanitat concretarà els detalls per a vacunar els menors ressagats a partir del pròxim dimarts

Sis de cada deu xiquets i xiquetes valencians han rebut ja la primera dosi de la vacuna / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana, 352.220 menors d’entre 5 i 11 anys han de rebre la vacuna contra el coronavirus. D’aquests, sis de cada deu ja s’han posat la primera dosi, el que representa un 62,7% del total, segons les dades aportades pel Ministeri de Sanitat aquest divendres.

Si bé la incidència està disparada entre els menors d’11 anys, fins als 7.585 casos per cada 100.000 habitants –la més alta de totes les franges d’edat– Luis Blesa, president de la Societat espanyola de pediatria, ha assegurat que el balanç és positiu, ja que els escolars que encara no se l’han ficada estan complint les quarantenes o han passat la covid.

La consellera de Sanitat Universal i Salut pública, Ana Barceló, ha avançat que el dimarts que ve hi haurà una reunió amb l’equip tècnic de vacunació i una altra amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, on es concretaran els detalls sobre com i on es realitzarà la vacunació d’aquest grup de menors ressagats.

Aquells que no hagen passat la covid es podran vacunar de les dues dosis corresponents, mentre que els contagiats hauran d’esperar a superar la malaltia i després es ficaran només una dosi. D'altra banda, aquells que ja tenen aplicada la primera pauta podran rebre la segona dosi al cap de huit setmanes, a partir del 7 de febrer.

També et pot interessar

stats