Més de 215.000 escolars valencians ja s'han vacunat contra la covid

A partir del 7 de febrer s'inocularà la segona dosi al grup d'edat de 9 a 11 anys i el mes de març finalitzarà la vacunació escolar amb l'administració de la segona dosi als més menuts

Vacunació al CEIP Campanar de València
Vacunació al CEIP Campanar de València / Jorge Gil (Europa Press)

Un total de 215.641 xiquets i xiquetes entre 5 i 11 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna pediàtrica contra la covid-19 als centres escolars de la Comunitat Valenciana. Per províncies, s'han administrat 26.050 dosis en escoles de Castelló, 76.314 en col·legis d'Alacant i 113.277 en centres educatius de València.

Des que es va reprendre la vacunació pediàtrica amb l'inici del curs escolar, després de les vacances de Nadal s'han administrat 107.896 dosis. La gran majoria (92.834) s'han destinat a menors entre 8 i 5 anys, la franja d'edat en la qual està centrada la immunització en aquests moments i a la qual es continuarà vacunant durant aquesta setmana. 15.062 dosis més s'han administrat a menors que tenen entre 11 i 9 anys que no van rebre la vacuna durant la primera fase d'immunització.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que la campanya de vacunació pediàtrica que coordina el seu departament juntament amb la Conselleria d'Educació, "continua avançant a molt bon ritme a la Comunitat Valenciana". "Aquesta setmana acabarem d'administrar la primera dosi als col·legis als xiquets i xiquetes entre 5 i 8 anys, mentre que també rescatem els de 9 a 11 anys que, per qualsevol motiu, no van poder vacunar-se abans", ha apuntat Barceló.

Segones dosis pediàtriques

La segona dosi del grup d'edat de 9 a 11 anys es reprendrà el 7 de febrer, i el març finalitzarà la vacunació escolar amb l'administració de la segona dosi dels més menuts (la segona dosi pediàtrica de Pfizer s'administra huit setmanes després d'haver rebut la primera).

"Com des de fa mesos fem amb les persones adultes, quan concloga la vacunació pediàtrica que s'està desenvolupant ara en els centres escolars, es brindaran noves oportunitats de vacunació a aquells menors contagiats, en aïllament o que no han pogut rebre la vacuna per qualsevol altre motiu en el seu col·legi", ha precisat Barceló.

Accions "de rescat"

Al final de la campanya de vacunació pediàtrica en centres escolars, Sanitat Universal habilitarà en cada departament de salut accions específiques de rescat perquè l'alumnat que no ha pogut vacunar-se en el seu col·legi per estar contagiat o confinat, o per qualsevol altra causa, puga rebre la dosi que li corresponga. La ubicació i l'horari d'atenció d'aquests punts es definiran en funció del nombre de menors que queden per immunitzar i de les singularitats de cada departament de salut.

Tornen els punts de vacunació massiva

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal continua la campanya d'administració de dosis de record i de reforç en els grups d'edat autoritzats per l'Estratègia Nacional de Vacunació, citant les persones susceptibles de rebre la dosi addicional de la vacuna via SMS o trucada telefònica.

L'administració d'aquestes dosis s'impulsarà en els pròxims dies amb la reobertura i concentració de la immunització en punts de vacunació massiva en els principals nuclis urbans.

Vacunació sense cita prèvia

A més, per a facilitar la vacunació a les persones pendents de rebre la primera o la segona dosi, aquesta setmana, Sanitat Universal torna a organitzar jornades sense cita. El pavelló esportiu del Toscar, a Elx, s'habilitarà de nou com a punt de vacunació des del dilluns 24 fins al divendres 28, de 9:00 a 20:00 hores.

També es continuarà vacunant al Centre Municipal de Convivència de Benetússer, entre el dilluns 24 i el dimecres 26, de 15:30 a 20 hores. A aquest punt podran acudir les persones a partir de 12 anys que encara no han rebut la primera o la segona dosi, i també les que tenen pendent la dosi addicional o de record, segones de Janssen i vacunades amb AstraZeneca. A Castelló de la Plana, el divendres 28 de 16:00 a 21 hores s'administraran primeres i segones dosis a la Pèrgola.

També et pot interessar

stats