Més de 600 milions de persones al món no tenen accés a l'aigua potable

Sense accions per a canviar aquesta situació, ens podríem trobar amb fenòmens irreversibles que afectarien les futures generacions.

Començar a tractar d'una forma diferent els ecosistemes aquàtics pareix que és un dels reptes necessaris.
Començar a tractar d'una forma diferent els ecosistemes aquàtics pareix que és un dels reptes necessaris.

La Unesco ha donat a conéixer una xifra escandalosa sobre l'accés de la població a l'aigua. I és que més de 600 milions de persones al món no tenen accés a l'aigua potable i més de 2.000 milions no disposen de sanejament hídric.

Així ho ha assegurat l'exdirector general de la Unesco i president de la Fundació per a una Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, qui, a més, ha detallat que les dones pateixen d'una forma més incisiva aquest desabastiment.

El seminari internacional "L'aigua i els ecosistemes fluvials a la ciutat", inaugurat a Saragossa, aborda aquests i més temes relacionats amb l'aigua en un moment històric en què, segons Mayor Zaragoza "estem davant de fenòmens irreversibles".

Per això ha fet una crida a favor de l'acció per a revertir aquesta situació ja que, al seu parer, no fer-ho seria "un enorme error històric intergeneracional" que devastaria les condicions de vida de les generacions futures.

La dificultat de mantindre una higiene correcta o l'empitjorament de la qualitat de vida són conseqüències, ha dit Mayor, d'una relació d'oblit i d’enyorança, i que les persones "s'obliden de ser coherents" en la vida quotidiana i amb els seus actes.

Començar a tractar d'una forma diferent els ecosistemes aquàtics pareix que és un dels reptes necessaris per a revertir aquesta situació, i per al qual, com ha assenyalat l'alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, també és necessària "una reflexió sobre el llegat immaterial".

El seminari, que té per objectiu definir els reptes actuals per a avançar cap a la sostenibilitat en la gestió de l'aigua, reuneix més d'un centenar de professionals i experts del camp i s'estructura al voltant de tres àrees temàtiques: "el cicle urbà de l'aigua", "ciutat i territori fluvial" i "aigua i societat".

També et pot interessar

stats