Més del 60% de la població valenciana pateix malalties relacionades amb l’alimentació

La hipertensió és la més comuna, segons apunta un informe del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Més del 60% de la població valenciana pateix malalties relacionades amb l’alimentació

Un estudi del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana revela que el 63% de la població valenciana pateix malalties relacionades amb l’alimentació, xifra que suposa un total de 3.126.037 persones.

La hipertensió és la més comuna i afecta 1,8 milions de persones, amb un 40,7% de prevalença en homes i un 35,7% en dones. El colesterol és la segona malaltia, i d’acord amb les dades hi ha 415.600 valencians amb índexs més alts dels recomanats.

La tercera malaltia més freqüent relacionada amb l’alimentació és la diabetis. La pateixen vora 403.000 persones, de les quals 18.000 tenen la de tipus 1 i la resta la de tipus 2. Les al·lèrgies i les intoleràncies afecten entre un 1 i un 3% en adults, i un 4 i un 6% entre els xiquets. 

L’òrgan col·legiat destaca que l’assessorament dietètic i nutricional és determinant per a la prevenció i el tractament d’aquestes patologies, que poden representar greus problemes per a la salut. Tot i això, critiquen que el sistema sanitari públic valencià disposa només de quatre dietistes nutricionistes per a atendre tota la població. 

Amb l’objectiu de visibilitzar aquestes malalties i conscienciar al voltant de la importància d’una alimentació correcta per a millorar-les i afrontar-les, el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes valencià ha llançat una campanya de conscienciació en xarxes socials amb l’etiqueta #Comoloquesoy. 

També et pot interessar

stats