Més de 58.000 aspirants per a ocupar una de les 9.000 places d'estabilització en Sanitat

El termini per a valorar els mèrits comença el 10 de febrer i el temps treballat durant la pandèmia en els centres públics comptarà doble

Imatge d'arxiu d'una oposició d'Infermeria
Imatge d'arxiu d'una oposició d'infermeria / Col·legi Oficial d'Infermeria de València

La Conselleria de Sanitat ha rebut més de 58.000 sol·licituds per a participar en el procés excepcional d'estabilització amb què es cobriran més de 9.000 places (8.950 estatutàries i 221 llocs funcionarials) pel sistema de concurs de mèrits, a través del qual es valoraran l'experiència i els mèrits.

El termini per a sol·licitar participar en el tràmit —que ha registrat exactament 58.068 peticions—, ja ha conclòs, però la xifra final d'inscripcions pot variar perquè fins a l'1 de febrer hi ha cites per a apuntar-se, ha informat Sanitat.

Divendres que ve, 10 de febrer, a les 9:00 hores, s'obrirà un nou termini de petició de cita prèvia per a aportar telemàticament la documentació justificativa dels mèrits que es pretenen valorar. Estarà obert fins a les 23:59 hores del 3 de març. El compliment d'aquesta fase és necessari per a considerar formalitzada la inscripció en el procés selectiu.

Una vegada obtinguda la citació, l'aspirant haurà d'emplenar en línia l'autobaremació i presentar, també telemàticament, la documentació justificativa dels mèrits no valorables d'ofici per l'administració. Aquesta última fase del procediment s'iniciarà a les 09:00 hores del dia 13 de febrer de 2023 i acabarà a les 23:59 del 3 de març de 2023.

La puntuació màxima del procés selectiu són cent punts, que es distribueixen de la següent manera: setanta en l'apartat d'experiència i trenta d'altres mèrits. Respecte a l'experiència, el temps treballat durant la pandèmia en els centres sanitaris públics directament gestionats per la Conselleria de Sanitat comptarà doble. I en el cas del valencià, la puntuació màxima és de quinze punts, el mateix que un doctorat, que també es puntua amb un màxim de quinze punts. Els idiomes comunitaris es valoren amb fins a un màxim de quatre punts per al personal funcionari de gestió sanitària.

Acabat el procés de sol·licituds i aportació de mèrits, la Direcció General de Recursos Humans de la Conselleria publicarà la relació provisional d'admesos i exclosos en el procés selectiu per categoria i s'obrirà un termini de deu dies per a presentar al·legacions.

Aquest procés deriva de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública, i l'objectiu és avançar cap al 8% d'interinitat per al conjunt de les administracions públiques.

En paral·lel s'estan desenvolupant altres procediments per concurs oposició per a cobrir més d'11.800 places amb més de 110 convocatòries corresponents a les ofertes públiques d'ocupació dels anys 2017, 2018 i estabilització de 2019. Els exàmens d'aquestes tres convocatòries es van haver de retardar a causa de la pandèmia i es van reprendre el març de 2022. Es preveu que finalitzen en el primer trimestre d'enguany. En total, Sanitat té en marxa processos selectius per a cobrir més de 21.000 places en el sistema de salut valencià.

També et pot interessar