51.000 persones opten a les 588 places de l'oferta pública d'ocupació 2022 de la Generalitat

El 60% de les places seran mitjançant un sistema d’oposició lliure, en què a soles es tindran en compte els coneixements dels aspirants

Oposicions, en una imatge d'arxiu
Oposicions, en una imatge d'arxiu / GVA

Un total de 50.891 persones s’han inscrit per a presentar-se a les proves de l’oferta pública d’ocupació de la Generalitat. L’examen se celebrarà el gener del 2023. És la primera convocatòria des que s’aprovara la llei 4/2021, de la funció pública valenciana, que incorpora importants novetats.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que "el 60% de les places seran mitjançant un sistema d’oposició lliure, en què a soles es tindran en compte els coneixements dels aspirants". A més, en aquesta OPO també s’estrena el nou model de selecció de personal, amb una fase de pràctiques remunerades.

L'oferta pública d’ocupació contempla 22 convocatòries per a catorze categories professionals corresponent al personal de l’Administració de la Generalitat amb un total de 588 places.

D'elles, 353 corresponen a torn lliure. En aquesta modalitat, el sistema selectiu serà d'oposició: només es farà examen i no hi haurà concurs (valoració de mèrits). 235 places són per a promoció interna, on sí que es preveu el sistema de concurs oposició.

Així mateix, en l'OPO 2022 es reserva un 10% de la totalitat de les places (59) per a cobrir amb persones amb diversitat funcional.

A més, la Generalitat convocarà el programa de beques 700, perquè 350 joves opositors a la funció pública perceben una ajuda de 700 euros al mes durant un any per a poder fer front a les despeses de preparar aquest tipus de proves.

També et pot interessar

stats