Un incendi a l'illa canària de La Palma obliga a desallotjar mig miler de veïns

El foc ja ha cremat 140 hectàrees de terreny, entre les quals hi ha onze habitatges

Incendi forestal a Puntagorda, la Palma
Incendi forestal a Puntagorda, la Palma / EFE

L'incendi forestal declarat la matinada d'aquest dissabte al municipi de Puntagorda, a La Palma, ha afectat de moment unes 140 hectàrees de terreny, entre les quals hi ha onze habitatges, i ha obligat a desallotjar uns 500 veïns, segons ha informat el president de les Canàries, Fernando Clavijo.

Clavijo ha assenyalat que les persones afectades s’han hagut de traslladar per precaució, i que en les pròximes hores es podria arribar fins i tot al miler de desallotjats.

No obstant això, el president canari ha dit que, si el temps “acompanya”, el foc es podria controlar durant la jornada, però també ha advertit que el vent està molt canviant i s'esperen ratxes molt fortes que podrien dificultar les tasques d'extinció.

A més dels quatre mitjans aeris que hi intervenen, hi ha tres hidroavions que han sol·licitat al govern espanyol i un helicòpter més que està arribant de l'illa de Tenerife. Clavijo també ha avançat que en les pròximes hores s'incorporaran quatre unitats de bombers de Tenerife, de la Policia Autonòmica i que al voltant de les 14.00 hores arribaran a l'illa 150 membres de la Unitat Militar d'Emergències.

"S'estan posant tots els mitjans necessaris", ha dit el president canari, que també ha recordat que les condicions meteorològiques "són les que són i hi ha hagut molta calor i poca aigua", i això fa que hi haja molt combustible en la muntanya.

També et pot interessar

stats