Més de 500 persones es congreguen a València per a celebrar l’iftar

El sopar que trenca l’abstinència del ramadà és un acte de germanor que s’ha convertit en una trobada multicultural

Imatges de la reunió de l'iftar / À Punt NTC

Aquest dijous s’han congregat en ple centre de València més de 500 persones, de diverses religions i cultures, congregades per a celebrar de manera comuna l'iftar. La capital del Túria és la primera de les grans ciutats d'Europa que ho celebra d'aquesta manera multitudinària, ja que diu la tradició que és important compartir en comunitat els plats i aliments típics en aquest moment.

Amb l'àdhan, la crida a l'oració dels musulmans, ha començat l'acte, és un dels moments més solemnes d'un dia del mes de ramadà i precedeix l'iftar, el sopar amb el qual es trenca l'abstinència durant el mes sagrat per als musulmans. Un acte festiu i de germanor que, a la plaça de l'Ajuntament de València, hui s'ha convertit en una trobada intercultural. 

S'hi han donat cita representants de la comunitat musulmana, cristiana i jueva en una crida ecumènica i festiva on els assistents han participat debades en les paradetes de tatuatge d'alquena.

Un iftar de la concòrdia que situa València en el mapa de les ciutats europees que aposten per la convivència entre religions.

També et pot interessar

stats