50 nous brots a la Comunitat Valenciana, el màxim de la segona onada

Sanitat Universal ha notificat 603 contagis diaris i 12 defuncions, cinc de les quals en una residència d’ancians.

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / Efe

Després de registrar-se el passat dimarts el rècord de nous contagis diaris des de l’inici de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, aquest dimecres s’ha assolit un nou màxim. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat en el seu balanç diari del coronavirus al territori valencià 50 brots, la xifra més elevada des que hi ha registres, a finals de juny. El focus més nombrós s’ha detectat a Borriana, és d’origen social i té 10 casos associats.

Una quarta part dels brots han tingut lloc a la ciutat de València, que n'ha notificat 13. Tot i això, tots ells són de xicoteta dimensió amb entre 3 i 6 casos vinculats. Destaca també el focus a Benifairó de la Valldigna, d’origen a l’àmbit educatiu, amb 9 casos associats.

Sanitat Universal ha comunicat 603 nous casos de coronavirus al territori valencià, una xifra que apuja el total de les persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia a les 51.616.

Els ingressos en els hospitals i les unitats de cures intensives continuen creixent. En aquests moments hi ha 735 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 18 més que dimarts. D’aquestes, 115 ocupen un llit a les UCI, dues més que en l’últim balanç.

D’altra banda, s’han notificat dotze defuncions, cinc d’elles en residències de persones majors. Així, la xifra de persones que han mort per la Covid-19 des del començament de la crisi sanitària se situa en 1.743.

També et pot interessar

stats