La tercera edició del VLC Startup Market exhibeix el talent innovador de 50 projectes valencians

Projectes capdavanters de sectors com l'agricultura, la tecnologia financera o la indústria 4.0 es donen a conéixer a la plaça de l'Ajuntament de València aquest cap de setmana

El VLC Startup Market ple en la plaça de l'Ajuntament / À Punt NTC

Aquest cap de setmana, les empreses emergents o start-ups valencianes han sigut les protagonistes a la plaça de l'Ajuntament de la ciutat de València. El consistori, a través de València Activa i VIT Emprende, ha organitzat la tercera edició del VLC Startup Market, un altaveu perquè nous projectes empresarials puguen donar a conéixer el seu treball.

Enguany han participat 50 start-ups de tretze sectors molt variats i on la tecnologia sempre està present: l'agrotech, el fintech (finances), la indústria 4.0, l'e-commerce i health (comerç electrònic i salut), el design fashion (disseny de moda), el màrqueting, el social impact, l'ed-tech (educació), el cleantech (ecologia), el traveltech (viatges), el hardware, el software i el talent.

Així mateix, també han disposat d'una àrea pròpia les start-ups que desenvolupen els seus projectes en l'espai Co-Crea-Te, impulsat per València Activa. Entre aquests es troben Caminandum, Cat&Gos Films, Navega Con Voz, o el projecte Impresas, la revista feta per recluses de Picassent on plasmen les seues vivències a la presó i els seus desitjos per a quan isquen.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha animat a tota la ciutadania a acostar-se a la plaça de l'Ajuntament "per a conéixer de primera mà tant els projectes del teixit emprenedor valencià, com els serveis i programes de les institucions vinculades amb l'emprenedoria i la innovació". Per altra part, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, tampoc ha volgut perdre's aquesta cita amb la innovació i la tecnologia valenciana. En aquesta edició ha celebrat que s'estiga "visibilitzant especialment a les dones que investiguen i innoven". A més, la ministra ha destacat la importància d'"atraure a les xiquetes a les vocacions científiques i tecnològiques", ja que a Espanya "només el 13% de les estudiants es decanta per estudiar una de les carreres STEM, on resideixen també les ocupacions de qualitat del futur".

Entre les activitats infantils que s'han organitzat tallers de robòtica, de drons, de DJ, d'arqueoquímica, d'impressió 3D, de neu artificial o jocs tradicionals. Els i les assistents també podran acudir a les diferents xarrades de les start-ups participants i als tallers programats durant tot el cap de setmana per al públic més adult.

També et pot interessar

stats