39 anys de l'Estatut d'Autonomia, una llei "retallada" segons els juristes

Coincidint amb l'aniversari, l'Associació de Juristes Valencians torna a reclamar el reconeixement del dret civil valencià

Què li falta a l'Estatut?
10 de juliol 2021 - 12:13

Aquest dissabte es compleixen 39 anys de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, un moment en què l'Associació de Juristes Valencians vol aprofitar per a impulsar el reconeixement del dret civil valencià amb una reunió amb els grups parlamentaris, en una lluita que persegueix acostar la Comunitat Valenciana a les competències d'altres territoris de l'Estat.

Parlar de recuperar el dret civil valencià és parlar de totes les lleis a les quals la població s'acull de manera voluntària. Entre altres, la llei de custòdia compartida, les unions de fet o les lleis agràries com la venda a ull o l'alfarrassada.

José Ramon Chirivella, president de l'Associació de Juristes Valencians, remarca la importància i els avantatges de tindre un règim econòmic més vinculat al nostre passat històric. "Ens donaria molta més llibertat per a testar, com per exemple passa a Catalunya. També per a determinar els hereus que es mereixen rebre el nostre patrimoni com passa, per exemple, al País Basc". Susi Boix, membre de l'Associació de Juristes Valencians: "Estem reunint-nos amb tots els grups parlamentaris, per fer-los veure la prioritat i la urgència, que els valencians recuperem les nostres competències".

La regulació d'aquestes lleis depén de la voluntat política dels grups parlamentaris al Congrés, que han de posar el tema en l'orde del dia perquè es puga debatre i aprovar.

També et pot interessar

stats