Més de 37.000 valencians poden sol·licitar un subsidi especial per desocupació durant l’estat d’alarma de març

La prestació no serà compatible amb la percepció de la renda mínima, la renda d'inclusió, el salari social o cap altra ajuda similar.

Imatge d'arxiu de la ministra de Treball, Yolanda Díaz.
Imatge d'arxiu de la ministra de Treball, Yolanda Díaz. / Europa Press

37.193 persones residents a la Comunitat Valenciana podran sol·licitar el subsidi especial de tres mesos que va aprovar la setmana passada el Ministeri de Treball i Economia Social. Aquestes persones van esgotar la prestació per desocupació durant l'estat d'alarma de març, i no tenen cap altra prestació per desocupació reconeguda posteriorment.

Els possibles beneficiaris han d'estar en situació de desocupació i inscrits en els sistemes públics com a sol·licitants de faena. També podran accedir al subsidi les persones que estiguen complint el mes d'espera per a accedir al subsidi d'esgotament de la prestació contributiva.

No obstant això, el subsidi no serà compatible amb la percepció de la renda mínima, la renda d'inclusió, el salari social o altres ajudes similars de qualsevol administració pública.

En els últims dies, la ministra Yolanda Díaz ha remés una carta informativa a la població valenciana que podrà acollir-se a la iniciativa. Els tràmits s'han simplificat al màxim per a facilitar-ne la sol·licitud, i el termini finalitza el 30 de novembre.

També et pot interessar

stats