Tot i el tancament perimetral, més de 112.000 turistes estrangers han visitat la Comunitat Valenciana entre octubre i gener

31.682 estrangers han visitat el territori valencià el mes de gener. En són un 88,5% menys que fa un any.

Turistes arriben a l'aeroport de l'Altet
Turistes arriben a l'aeroport de l'Altet / À Punt NTC
14 de març 2021 - 13:24

Des de l'entrada en vigor del tancament perimetral, a finals d'octubre, han arribat a la Comunitat Valenciana 112.165 turistes per oci. La meitat (64.353) ho fan fet pels aeroports, una via d'entrada sobre la qual les comunitats autònomes no tenen competències. Són dades de l'enquesta de moviments turístics a les fronteres (Frontur), realitzada per l'Institut Nacional d'Estadística, que no inclou les xifres de les persones que arriben per motius de treball o tenen ací la seua residència.

França és el principal país d'origen del total de visitants. Vora un 23% són francesos, un 19% del Regne Unit i més d'un 15% de Bèlgica. Alemanya, Suècia, els Països Baixos i Suïssa representen entre el 6,5% i el 4%. I un 8% han arribat d'altres països europeus.

Principals països d'origen dels turistes estranger
Principals països d'origen dels turistes estranger / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut que el fet que no puguen vindre turistes espanyols, però sí estrangers és una incongruència. Tot i això, ha assegurat que l'impacte és reduït i ha afirmat que "la mobilitat que evita el perímetre de la Comunitat Valenciana no és comparable amb l'escassa arribada d'estrangers".

Durant el mes de gener, 31.682 turistes han visitat el nostre territori, un 88,5% menys que en el mateix mes de l'any passat. Una dada que posiciona la Comunitat Valenciana com la tercera autonomia elegida pels viatgers estrangers durant el primer mes de 2021 (l'11,4% del total d'Espanya). Canàries és la comunitat que més visitants atrau amb el 19,9% del total, seguida de Catalunya (19,6%).

La Comunitat Valenciana deixa de ser zona de risc per a Alemanya

El descens de la incidència acumulada al nostre territori s'ha vist reflectit en l'actualització de la llista de zones de risc per la pandèmia de l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia d'Alemanya. Aquesta institució ha exclòs la Comunitat Valenciana de la llista, així com les Illes Balears, Castella-la Manxa, Extremadura, La Rioja i Múrcia, encara que manté les altres 11 comunitats autònomes d'Espanya.

Una decisió que té repercussions econòmiques importants per a aquestes autonomies, perquè facilitaria la recuperació del sector turístic de cara a la Setmana Santa.

També et pot interessar

stats