Més de 31.000 persones viuen amb càncer a la Comunitat Valenciana

Aquest dissabte, 24 de setembre, es commemora el Dia Internacional de la Investigació contra el Càncer

Sanitat estén el model de cribratge de càncer de mama a la detecció precoç del càncer de coll uterí
La investigació mèdica, clau per a augmentar la supervivència de les persones amb càncer

Cada any el càncer afecta més de 31.000 valencianes i valencians, una malaltia que, segons l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), necessita la investigació per a continuar millorant la qualitat de vida de les persones que la pateixen.

Segons el doctor Antonio Llombart, vicepresident de l’associació a València i president del comité tècnic de l’AECC, “hem de valorar a tot el personal investigador i continuar treballant per a aconseguir el nostre objectiu: augmentar la supervivència mitjana de les persones amb càncer al 70% en 2030 i millorar la seua qualitat de vida".

El Dia Mundial de la Investigació contra el Càncer és una iniciativa de l’associació espanyola que ha esdevingut de rellevància internacional, que se celebra des de fa sis anys cada 24 de setembre i que va nàixer d'una declaració mundial per la investigació oncològica.

El propòsit és demanar la participació activa de ciutadans, empreses i institucions en diverses àrees per a promoure la investigació amb la finalitat de reduir el nombre de persones que desenvolupen càncer, millorar les taxes de supervivència i la qualitat de vida de les persones amb càncer.

Enguany, l’acte central adreçat a la comunitat científica internacional va tindre lloc el passat 21 de setembre a Nova York on es van tractar les desigualtats mundials en matèria de salut relacionades amb el càncer, en particular en els àmbits de prevenció i detecció precoç, i la importància de la investigació col·laborativa.

Més de 800 investigadors a la Comunitat Valenciana

Un total de 813 professionals organitzats en seixanta equips d'investigació treballen cada dia en la Comunitat Valenciana per a buscar nous tractaments i mètodes diagnòstics cada vegada més primerencs contra el càncer. 

Actualment, estan en marxa 204 projectes d'investigació oncològica i 977 assajos clínics amb persones que tenen com a objectius principals desenvolupar una vacuna contra el càncer de pàncrees, esbrinar la relació entre la flora humana i el càncer, optimitzar el diagnòstic i els possibles efectes adversos després dels tractaments oncològics, millorar la radioteràpia en les persones més fràgils o aprofundir en el trasplantament de cèl·lules mare hematopoètiques.

Aquests professionals treballen en algun dels set centres d'investigació biomèdica adscrits o vinculats a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública: l’Institut d'Investigació Sanitària La Fe, l’Institut d'Investigació Sanitària Incliva, l’Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant (Isabial) i les fundacions de l'Hospital Provincial de Castelló, de l'Hospital General de València i del Centre d'Investigació Príncep Felip, així com la Fundació per a la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio).

També et pot interessar

stats