Més de 300 municipis sense cap contagi en la darrera quinzena

Un 80% de municipis valencians es troben ja en risc baix o normalitat

Evolució de la Incidència Acumulada a 14 dies en tres mesos
Evolució de la Incidència Acumulada a 14 dies en tres mesos / Marta Pascual
24 de setembre 2021 - 14:30

Un seixanta per cent de la població valenciana viu en municipis amb risc baix o normalitat segons les dades d'incidència acumulada en 14 dies. Concretament, un 80% dels municipis valencians estan en aquesta situació, i 329 no han tingut cap contagi nou durant les darreres dues setmanes.

La transmissió del virus continua en caiguda lliure a la Comunitat Valenciana i així ho evidencia l'última actualització de xifres municipals publicada aquest divendres per la Conselleria de Sanitat Universal. Aquestes bones condicions han motivat el darrer anunci del Consell, que ha avançat que dilluns que ve la Comunitat Valenciana entrarà en una nova fase de desescalada.

Cap ciutat de més de 20.000 habitants està en risc extrem i l'única que ha empitjorat prou la seua situació en els últims 14 dies és Carcaixent, que ha duplicat la incidència des de la darrera actualització i se situa en 83. Vila-real, Benidorm i Vinaròs són les grans ciutats que tenen una situació pitjor amb una incidència acumulada per damunt de 100.

Mentre que la dada dels municipis en risc baix o normalitat –amb una incidència acumulada en 14 dies inferior als 50 contagis per cada 100.000 habitants– augmenta de 402 a 429 des de començament de setmana, la de municipis en risc extrem –amb una incidència acumulada superior als 250 casos– descendeix de 15 a 10 pobles.

Només un 2% de les localitats valencianes estan en aquesta situació preocupant i cap supera els 1.500 habitants. Cal destacar que els pobles que tenen una incidència superior als 500 casos per cada 100.000 habitants tenen poblacions inferiors als 500 veïns i veïnes i això genera una certa distorsió. Un exemple és el de Castellfort, als Ports, passa d'una incidència de zero casos a començament de setmana a una de 558 amb només un nou positiu.

També et pot interessar

stats