El 26 d’abril s’inicia el procés de matriculació als centres educatius

Enguany, tot el procés es podrà fer a través d'internet, encara que les famílies que ho desitgen podran acudir al centre per a fer-lo presencialment

Aula a una escola
El procés afecta especialement aquelles famílies que vulguen escolaritzar els menors de dos o tres anys / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació ha publicat el calendari d'admissió i matriculació per al curs que ve, el 2022-2023, de l’alumnat d'infantil, primària, ESO i batxillerat. Enguany s’amplien els tràmits en línia i, per primera vegada, les famílies, una vegada hagen obtingut una plaça escolar, podran finalitzar el procés de matrícula en línia, sense que siga necessari acudir al centre educatiu si així ho desitgen.

No obstant això, les famílies que ho preferisquen podran realitzar la matrícula de manera presencial, com sempre, al centre educatiu, segons matisen des de la Conselleria d’Educació.

La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica en infantil i primària serà del 26 d'abril al 4 de maig. El 3 de juny, amb la publicació de les llistes definitives d'alumnat admés en cada centre, començarà la matriculació. Des d’aquest mateix dia fins al 21 de juny, podran formalitzar la matrícula les famílies que opten per la nova modalitat en línia, i del 22 de juny al 6 de juliol les que vulguen fer-ho de manera presencial.

Admissió en etapes superiors

Pel que fa a l'admissió telemàtica en ESO i batxillerat, serà del 26 de maig al 3 de juny. En el cas de l'ESO, les llistes definitives d'alumnat admés es publicaran el 18 de juliol i aquest mateix dia començarà la matriculació en línia, que estarà oberta fins al 21 de juliol. Les famílies que opten per formalitzar la matrícula de manera presencial podran fer-ho del 19 al 22 de juliol.

Les llistes definitives d'alumnat admés en batxillerat es publicaran el 22 de juliol i des d'aquest dia fins al 27 del mateix mes es podrà formalitzar la matrícula de manera telemàtica i, si s'opta per fer la matrícula de manera presencial, cal acudir als centres educatius del 25 al 28 de juliol.

A quines edats es pot iniciar l’escolarització?

El procediment d'admissió és especialment important per a les famílies que matriculen els fills i les filles per al pròxim curs per primera vegada en infantil de tres anys, a les aules gratuïtes de dos anys i en escoles infantils de titularitat de la Generalitat de zero a tres anys. En l'admissió escolar del pròxim curs 2022-2023, a les places d'infantil de dos anys opten les xiquetes i els xiquets nascuts el 2020 i a les d'infantil de tres anys, la població nascuda el 2019.

En primària, ESO i batxillerat, les famílies utilitzen aquest procediment en menor mesura, ja que l'utilitzen només per a canviar els fills i filles de centre educatiu per diferents raons com, per exemple, el canvi de residència a una altra població.

El procés d'admissió és el primer tràmit que es realitza per a l'escolarització per primera vegada o per a sol·licitar canvi de centre educatiu. L'han de fer les famílies i se centra a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder dur a terme la baremació i la determinació del centre educatiu on s'escolaritzen els fills i filles.

La via principal per a fer aquest tràmit és de manera telemàtica a través de l'espai web telematricula.es, en el qual les famílies tenen al seu abast totes les vacants disponibles, els tutorials que els guiaran pel procediment i les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir durant la tramitació. Encara no està disponible, però des d’Educació asseguren que s'hi podrà accedir quan s’inicie el calendari del procés de matriculació. 

També et pot interessar

stats