Més de 250 descàrregues elèctriques enllumenen el cel valencià

Les tempestes seques, que van avançar de l’interior a la costa, van deixar imatges impactants en molts punts del territori

Les tempestes que van creuar dilluns la Comunitat Valenciana portaven un aparell elèctric abundant / À Punt NTC

Les tempestes seques, que van creuar aquest dimarts el territori des de l’interior en direcció a la costa, van deixar imatges impactants al cel. No va ser difícil veure com l’aparat elèctric enllumenava l’ocàs de dimarts, ja que es van registrar més de 200 descàrregues, segons les observacions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les tempestes, amb molt d'acompanyament elèctric i poca aigua, van deixar 255 descàrregues elèctriques procedents de llamps al conjunt del territori.

Aquesta xifra elevada, que es va concentrar en només unes hores de la vesprada, és la que es va poder percebre des de la superfície, però Aemet assegura que va haver-hi una activitat molt més intensa “intranúvol”, és a dir, de llamps que no van arribar a impactar en el sòl. En aquest cas, hi va haver 1.144 a la Comunitat Valenciana.

Aquestes tronades seques van causar una desena d’incendis forestals. El de les Alcubles, Serra i Rossell són els que ocupen els efectius d’extinció aquest dimecres, encara que aquests tres focs ja estan controlats.

En la resta de casos, com el de Xera, Utiel i Barxeta, han sigut incendis d’escassa intensitat, que afortunadament es van poder sufocar de seguida sense la intervenció de mitjans aeris. 

També et pot interessar

stats