Més de 200.000 persones han celebrat la fi del ramadà a la Comunitat Valenciana

Després d’un mes de dejú preceptiu, celebren la fi d’aquesta festivitat amb menjars típics musulmans

Acaba el Ramadà / À Punt

A la Comunitat Valenciana hi ha 220.000 persones que professen la religió musulmana i que aquest dilluns han posat fi al ramadà, un dejú preceptiu regit pel calendari lunar i que enguany va començar el 2 d’abril.

La nostra és la comunitat autònoma amb més persones musulmanes, després de Catalunya, Andalusia i Madrid. Per això aquest dilluns s’han pogut veure celebracions de la fi d’aquesta tradició a diversos punts del territori.

Al parc Lo Morant d’Alacant amb els primers rajos de sol milers de musulmans han assistit a l’oració que posa fi a aquesta tradició, mentre que a la mesquita de Crevillent, l’imam Abo Hudaifa ha dirigit els precs que han donat pas a felicitacions i abraçades.

“Estem molt satisfets perquè hem passat trenta dies de dejú i, finalment, podem celebrar aquesta festa amb les nostres famílies”, ha explicat Hudaifa a À Punt NTC. I és que la celebració d’aquesta festivitat religiosa continua a les cases, on està ja tot preparat per a trencar el dejú. Llet, dàtils, té i deliciosa rebosteria tradicional casolana, és la seua recompensa.

En aquesta població del Baix Vinalopó més de 4.000 persones són musulmanes, i d’elles, el 70% són de nacionalitat espanyola. Asseguren que l’entorn no musulmà coneix i respecta aquest costum anual. 

També et pot interessar

stats