Més del 20% de turistes comparteix el seu viatge al moment en les xarxes socials

Compartir al moment les vivències pot posar en risc les persones que, sense saber-ho, estan donant informació de gran utilitat per a possibles delinqüents.

Compartir al moment les vivències pot donar informació d'utilitat a possibles delinqüents
Compartir al moment les vivències pot donar informació d'utilitat a possibles delinqüents / Arxiu

El 21,5% de les persones viatgeres reconeix que els encisa compartir, en temps real, les peripècies dels seus viatges en les xarxes socials, segons una enquesta virtual llançada per l’empresa valenciana S2 Grup que han contestat un miler d’usuaris durant aquest mes.

A través del blog Hijosdigitales.es, aquesta firma especialitzada en seguretat informàtica ha dissenyat un qüestionari basat en ciberseguretat i vacances que conclou, a més, que el 71,3% no usa les xarxes públiques de wifi enfront del 28,7% que admet connectar-se en aeroports, hotels o restaurants.

En un comunicat, han advertit que compartir al moment les vivències pot posar en risc a les persones que, sense saber-ho, estan donant informació de gran utilitat per a possibles delinqüents sobre quan està la seua casa buida o no. Entre les persones que utilitzen els wifi públiques, el 30% afirma fer des d’aquest tipus de connexió qualsevol mena d’operació virtual, com ara reserves i accés a dades del banc, mentre que el 39,9% assegura consultar únicament xarxes socials i webs i el 30% únicament webs.

“A través d'aquesta enquesta percebem una millora dels hàbits en l’ús de la tecnologia. No obstant això, és fonamental continuar conscienciant en aquesta matèria per a evitar caure en les xarxes dels ciberdelinqüents, que cada vegada desenvolupen noves estratègies”, ha manifestat el codirector de la companyia José Rosell. El seu company Miguel A. Juan, ha apuntat que l’ús de dades personals, contrasenyes o informació bancària en la xarxa, per exemple, “pot posar-nos en una situació compromesa davant els lladres que actuen en el ciberespai”.

L’equip investigador ha elaborat un decàleg amb recomanacions que passen per reforçar la seguretat dels dispositius tecnològics personals, anar amb compte en instal·lar aplicacions turístiques, evitar els wifi públiques encara que tinguen clau i controlar el que es publica en les xarxes socials. També aconsellen no avisar de les vacances en les xarxes i saber el perill que té tindre activada l’opció de geolocalització en les fotos que es pugen a internet.

També et pot interessar

stats