2.500 evacuats a la Safor per l'incendi de Llutxent

L’incendi ha cremat 1.400 hectàrees, segons l'última perimetració efectuada.

L’incendi ha cremat 1.500 hectàrees, segons l'última perimetració efectuada

2.500 persones han sigut evacuades de manera preventiva a causa de l’incendi que es va declarar dilluns, 6 d'agost, a Llutxent. Aquestes persones viuen a les urbanitzacions de Montesol i Montepino (Gandia), i a la Drova (Barx). Entre aquestes hi ha la gent major que resideix al Centre Sociosanitari Mondúber Barx. 

L’incendi, que comença a estar perimetrat, ha cremat 1.500 hectàrees, segons informa el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, que ha dit en Les notícies del matí  que tot apunta que l’origen de l'incendi és un llamp. 

Segons informa el 112 a través del seu compte de Twitter, a les 6:00 hores s’han fet els primers relleus dels mitjans terrestres. La previsió per a hui és que en l’extinció del foc treballen 8 unitats dels bombers forestals de la Generalitat, dels quals 5 són autobombes, 8 brigades de Divalterra, i 5 dotacions dels bombers de València, amb 5 comandaments.

A més, a les 7:10  hores han començat a eixir, en franges horàries de 15 minuts fins a les 8:30 hores, els primers mitjans aeris dels 21 que s'hi han programat, als quals se n'afegiran quatre més del Ministeri  d'Agricultura en les pròximes hores.

En alguns punts ja no queden flames i s’està treballant per a tancar el perímetre de la zona afectada i detectar les àrees de més calor on caldrà descarregar aigua. 

Com a conseqüència de l'incendi, es troben tallades al trànsit les carreteres CV-608 de Llutxent a Pinet a partir del punt quilomètric 3,500, i la CV-675 de Gandia a Simat.

Col·laboració del veïnat

L'alcalde de Llutxent, Pep Estornell, ha lamentat que el front de l'incendi que afecta el municipi és "molt ample", però les condicions ambientals són millors aquest dimarts.

Estornell ha assegurat que els veïns de la localitat han passat la nit "inquiets, desassossegats i amb molta preocupació”, i ha agraït a tots els mitjans la labor d'extinció i als habitants de Llutxent com s'han oferit a col·laborar.

L'alcalde ha indicat que, a la muntanya coneguda com el Castellet Vell, hi ha una surera d’alt valor ecològic i, a causa del foc descontrolat en aquella zona, "la donen per perduda". 

També  ha recordat que el 1991 es va produir un xicotet incendi a la zona que va afectar poc el paratge natural del Surar, un bosc de sureres. 

També et pot interessar

stats