17.300 persones aspiren a una de les 3.000 places de les oposicions al cos de mestres

Comencen a la Comunitat Valenciana les oposicions per a docents amb més nombre de places de l'última dècada.

17.300 persones aspiren a una de les 3.000 places de les oposicions al cos de mestres

Vora 17.300 persones opten a les 3.000 places de les oposicions al cos de mestres de 2018, que comencen aquest dimarts a la Comunitat Valenciana, segons han informat fonts de la Conselleria d'Educació i sindicats. 675 de les places corresponen a l'especialitat d'educació infantil i 975 a la de primària. També s'han convocat 500 places d'audició i llenguatge; 400 d'anglés; 180 d'especialistes d'educació física; 150 de música, i 120 de pedagogia terapèutica.

S'inicia així la convocatòria "del major nombre de places d'oposicions a docents de l'última dècada, ja que s'ofereixen 3.000 places enguany i 10.000 més fins a 2021", subratllen fonts de la Conselleria d'Educació.

A la província d'Alacant participen en les proves un total de 6.338 persones; 2.171 ho fan a la de Castelló, i 8.726 a la de València. En total hi ha 229 tribunals, amb 1.145 membres titulars i 1.145 suplents, que avaluaran als candidats. 

A les 3.000 places per a infantil i primària convocades per a cobrir enguany, se sumaran 5.000 places per a secundària i altres cossos docents, els processos selectius dels quals seran convocats en 2019. En el 2020 hi haurà oposicions per a 2.500 places de lliure accés de secundària i altres cossos docents, i en el 2021 hi haurà 2.500 places més per a infantil i primària.

"Pretenem anar donant més estabilitat a la plantilla docent, la qual cosa repercutirà en una millora de la qualitat educativa, ja que els centres disposaran d'un major nombre de personal funcionari de carrera i aquest podrà optar a destinacions definitives", en paraules del conseller d'Educació, Vicent Marzà.

El sindicat STEPV destaca la falta d'estabilitat 

Per la seua banda, el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), ha criticat que la convocatòria d'oposicions s'ha produït "sense un pacte d'estabilitat que garantisca la continuïtat del professorat interí en cas que no supere les proves i sense la negociació de les plantilles, com a mínim, de primària, secundària i FP, retallades pel govern anterior per a recuperar i millorar el nombre de docents que necessiten els centres educatius per a l'exercici de la docència i l'atenció a l'alumnat".

El CSIF demana que els opositors tinguen informació accessible

Pel seu costat, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha instat l'administració "a utilitzar tots els mitjans tecnològics al seu abast per a fer que els aspirants tinguen informació adequada i accessible".

El sindicat planteja, per exemple, que a diferència d'altres anys, els resultats puguen consultar-se "de forma telemàtica i personalitzada”. D'aquesta manera s'evitaria la situació que s'ha donat en anys anteriors, "d'aglomeracions d'opositors a l'hora de consultar els taulers on s'exposen els resultats". També planteja a la conselleria que s'assegure de facilitar "unes indicacions clares a les seus on tenen lloc els exàmens de l'oposició" i recorda que hi haurà una "gran afluència de personal, en molts casos amb nerviosisme i preocupació".

També et pot interessar

stats