162 centres educatius voten el canvi a la jornada intensiva

La nova jornada avançaria l'eixida a les tres de la vesprada, tot i que els centres poden oferir activitats extraescolars fins les cinc.

Votació a un centre escolar
Votació a un centre escolar / Yolanda Sanz

Les famílies de l'alumnat de 162 centres educatius de la Comunitat Valenciana estan citades hui, dimecres 25 d'abril, a les urnes per a decidir un possible canvi en la jornada escolar per al curs 2018-2019. La jornada ha començat a les huit i mitja i les meses estaran obertes tot el dia.

El canvi d'horari consisteix en avançar l'horari d'eixida dels escolars a les tres de la vesprada, en compte de les cinc com s'ha fet fins ara. Tot i això, els centres estaran oberts fins a les cinc per a realitzar activitats extraescolars.

Cada mare i cada pare o tutor legal compta amb un vot en aquest procés, i en cas de les famílies monoparentals, cada persona censada podrà emetre dos vots en l'elecció. Per a fer efectiu el canvi de jornada, és necessari obtindre almenys el 55% dels vots favorables. En cas que el resultat siga negatiu, el col·legi haurà d'esperar almenys tres anys abans de poder repetir la votació.

Dels 162 centres educatius citats, 28 pertanyen a les comarques d'Alacant, 20 a les de Castelló i 114 a la província de València. Els resultats provisionals es faran públics dijous 26 d'abril.

També et pot interessar

stats