120 incendis forestals cremen Astúries i Cantàbria

El vent complica l’extinció dels focs, molts dels quals cremen des de dissabte i se sospita que són intencionats.

Els bombers lluiten contra les flames a Labares (Astúries)
Els bombers lluiten contra les flames a Labares (Astúries) / José Luis Cereijido (Efe)

El nord de l’estat espanyol desperta amb més de 120 incendis forestals actius a Astúries, Cantàbria i el País Basc. Els vent està complicant les tasques d’extinció dels focs, molts dels quals cremen des de dissabte i que, en la majoria dels casos, se sospita que són intencionats. 

Astúries registra, des de primera hora d’aquest dilluns, 97 incendis forestals, que afecten 32 dels 78 municipis de la regió. 350 efectius, inclosa una dotació de la Unitat Militar d’Emergències (UME) participen en les tasques d’extinció, que es produeixen en una situació climatològica adversa, amb un risc d’incendi forestal molt alt o extrem a causa de les altes temperatures i la baixa humitat. El Ministeri d’Agricultura té previst enviar un hidroavió i un helicòpter per a reforçar els quatre mitjans aeris que treballen a la zona.

A Cantàbria hi ha 21 focus actius en 18 municipis. L’emergència ha obligat a activar el nivell 1 del pla especial d’incendis forestals, després que diumenge es detectaren 60 focus actius, la majoria, intencionats. Als treballs d’extinció s’han afegit dos dotacions de l’UME. Hi ha desenes de desallotjats de xicotets nuclis rurals. 

Un mort al País Basc

Al País Basc s’ha donat ja per controlat l’incendi de Muskiz, a Biscaia, que avançava descontrolat i que havia obligat a tallar l’autopista A-8 i a desallotjar alguns veïns. 

A Eskuernaga, a Àlaba, els bombers trobaven ahir dissabte el cos d’un jove de 19 anys, en extingir l’incendi en una pinada. El foc el va atrapar dins de la casa on vivia.

També et pot interessar

stats