El 024 tindrà a final de juny un xat d'atenció al suïcidi pensat per als més joves

En el primer any de funcionament, el 21,85% de les persones que han telefonat al 024 tenen menys de 30 anys

El ministre de Sanitat aquest divendres en un acte sobre salut mental
El ministre de Sanitat, aquest divendres en un acte sobre salut mental / Twitter: @sanidadgob

El Ministeri de Sanitat té previst culminar a final d'aquest mes la posada en marxa d'un canal de xat del 024 d'atenció a la conducta suïcida per a acostar més el servei a joves i adolescents, ja que pràcticament un de cada quatre usuaris del telèfon tenen menys de 30 anys.

Així ho ha assegurat el ministre de Sanitat, José Miñones, en un acte sobre Salut Mental celebrat al costat de la comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, la subdirectora de l'àrea de coneixement de salut de Creu Roja que gestiona el 024, Fátima Cabell, i Dolors López, autora del llibre Te nombro.

"Farem la línia 024 més accessible a joves i adolescents. Per a això posarem en marxa també el canal de xat com a via de comunicació preferent per a aquest sector de població i esperem que estiga en funcionament al final d'aquest mateix mes", ha recalcat el ministre.

En el seu primer any de funcionament, el 21,85% de les persones que han telefonat al 024 tenen menys de 30 anys. Fins a finals de maig, ha rebut 129.000 crides, de les quals 9.254 van ser considerades casos de risc i 4.797 es van derivar a emergències.

El ministre ha considerat que la pandèmia s'ha acarnissat amb els més joves, i estan detectant, a més, que "les xarxes socials estan darrere de molts problemes de depressió i, per tant, d'una derivació després a una conducta suïcida".

Per tot això s'ha creat també l'especialitat de Psiquiatria Infantil i de l'Adolescència, que en la passada convocatòria de Formació Sanitària Especialitzada ha sumat 30 places i que Sanitat pensa ampliar a 67. "Ja seran 500 professionals especialistes en aquesta matèria els que tindrem com a facultatius residents".

Dolors López, que va perdre l'única filla a causa del suïcidi, ha valorat "de cor que la societat comence a parlar d'això com alguna cosa que importa i preocupa", perquè "és un problema que ens pot afectar a tots. No hi ha perfil de persona suïcida. Això ens afecta a tots, ens implica a tots", ha emfatitzat.

També et pot interessar

stats