Zaplana reitera la seua innocència i acusa d'inquisitorial la instrucció judicial d'Erial

L'expresident de la Generalitat respon amb un comunicat a la petició de dènou anys de presó d'Anticorrupció, que l'acusa de liderar una trama que suposadament va cobrar vint milions en comissions

L'expresident de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Generalitat valenciana Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha reiterat la seua innocència i "absoluta disconformitat" amb l'acusació de la Fiscalia Anticorrupció contra ell i catorze persones més i ha lamentat la "instrucció inquisitorial" a la qual assegura que s'ha vist sotmés els últims set anys pel cas Erial. Així ho ha explicat en un comunicat, que ha enviat després de conéixer la petició del ministeri públic de dènou anys de presó contra ell. Anticorrupció situa l'exministre de Treball al capdavant d'una trama que va cobrar presumptament 20,6 milions en comissions per l'adjudicació suposadament a dit de les ITV del 1997 i del parc eòlic el 2003. 

"Una vegada vist l'escrit d'acusació del Fiscal, mostre la més absoluta disconformitat amb les conclusions i reitere la meua innocència de tots els càrrecs que se m'imputen", ha assenyalat en la nota, que publica l'agència Efe.

"Almenys, el fiscal reconeix l'absència de responsabilitat de determinades persones que s'han vist sotmeses injustament a aquest procediment durant anys, cosa de la qual em congratule, de la mateixa manera que lamente que aquesta exclusió de responsabilitat no s'haja fet extensiva a altres persones a les quals es va imputar pel simple fet de mantindre relacions de parentiu, amistat o laborals", ha afegit.

Cal recordar que la magistrada va sobreseure la investigació per a la dona de l'exministre, Rosa Barceló i per a la seua filla María, en considerar que no quedava acreditada la participació en l'entramat. 

Zaplana expressa la seua confiança que en l'acte del judici oral es puguen practicar les proves que li permeten acreditar la seua innocència i "que fins al moment li han sigut vedades".

També et pot interessar

stats