Yolanda Díaz demana "responsabilitat" al govern davant divisió pel "només sí és sí"

Després que Unides Podem i el PSOE deixaren clares les diferències, ha insistit que ella com a vicepresidenta és "responsable" i ha demanat que "tothom ho siga"

Nadia Calviño escolta la intervenció de Yolanda Díaz durant la sessió de control a l'executiu d'aquest dimecres en el Congrés
Nadia Calviño escolta la intervenció de Yolanda Díaz durant la sessió de control a l'executiu d'aquest dimecres en el Congrés / Chema Moya (Efe)

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz ha demanat responsabilitat al si del govern davant la divisió que es va plasmar dimarts en el Congrés per la reforma de la llei del "només sí és sí" i ha reiterat que "mai hauríem d'haver arribat fins ací en l'executiu de coalició".

Díaz ha insistit que ella com a vicepresidenta és "responsable" i ha demanat que "tothom ho siga", després que Unides Podem i el PSOE deixaren clares les diferències de vot en el ple del Congrés davant la proposició de llei dels socialistes que puja les penes a les agressions sexuals amb violència o intimidació.

"Crec que ho soc, però insistisc que tots i totes hem de ser responsables més que mai, perquè la gent ho està passant molt malament i sobretot perquè hui seria convenient veure que les protagonistes són les dones del nostre país", ha dit en els corredors del Congrés.

Yolanda Díaz i Irene Montero es van reunir dimarts quinze minuts abans que tot el bloc de Podem, inclosos els ministres, votaren en contra de la iniciativa del PSOE, i van voler traslladar una imatge d'unitat dins de la formació.

Una trobada en què va ser present el diputat i secretari general del PCE, Enrique Santiago, que aquest dimecres ha recalcat que la trobada no va ser per a convéncer a ningú d'un canvi de postura, ja que "la decisió del vot ja estava presa abans".

Irene Montero parla amb Enrique Santiago després de la sessió del dimarts en el Congrés dels Diputats
Irene Montero parla amb Enrique Santiago després de la sessió del dimarts en el Congrés dels Diputats / Kiko Huesca (Efe)

Santiago considera que la divisió que es va plasmar dins de l'executiu de coalició, entre el PSOE i Podem, no és constructiva i ha confiat que es puga arreglar. "Caldrà intentar-ho", ha dit als mitjans de comunicació després de recordar que encara queda tramitació per a poder reconduir la proposició de llei del PSOE.

També et pot interessar

stats