Yolanda Díaz aposta per un "acord territorial" per a aconseguir la investidura

La líder de Sumar ha remarcat la necessitat urgent de formar govern pels preus elevats en aliments o gasolina

Yolanda Díaz, en un acte de campanya a Galícia
Yolanda Díaz, en un acte de campanya a Galícia / Javier Vázquez (Europa Press)

La candidata de Sumar i vicepresidenta segona del govern estatal en funcions, Yolanda Díaz, ha apostat aquest diumenge per un "acord territorial" que incloga l'independentisme per a aconseguir la investidura de Pedro Sánchez.

"El que és bo per a Espanya i per a Catalunya és tindre una democràcia sòlida i robusta", ha dit en una entrevista publicada en El Periódico de Catalunya, i ha elogiat la pluralitat cultural i lingüística a Espanya.

Díaz ha destacat que existeix un problema polític a Catalunya que s'ha de resoldre amb diàleg, i ha afegit que no està en posicions d'"incendiar Catalunya". "El lideratge de Feijóo s'apaga. Ens està fent perdre el temps amb una investidura fallida", ha etzibat. La líder de Sumar també ha assegurat que un govern de PP i Vox empitjoraria les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Díaz ha advertit que hi ha forces polítiques que no veuen amb mals ulls una repetició electoral i considera que aquests partits "seran penalitzats pels ciutadans" en cas que succeïra. Sobre les negociacions de Sumar amb el PSOE, ha explicat que fa quinze dies que Sumar va remetre al Partit Socialista la seua proposta programàtica i ara “esperem avanços".

Així, ha remarcat la necessitat urgent de formar govern pels elevats preus en aliments o gasolina: "Com més allarguem la investidura, pitjor serà la situació dels espanyols i de les espanyoles".

També et pot interessar

stats