Yolanda Díaz afirma que el govern de coalició es troba en un moment “delicat”

La vicepresidenta segona i ministra de Treball ha reiterat que el centre de la polèmica són els continguts de la reforma laboral

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo
La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo / Europa Press

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha admés que el govern de coalició es troba en un moment "delicat" arran de les discrepàncies sorgides al voltant de la controvertida reforma laboral.

En declaracions als mitjans després d'un acte a Santiago de Compostel·la, la vicepresidenta ha insistit que les diferències entre els socis de govern "no van de qui lidera" la negociació i sí "de què farem en la principal reforma del mercat de treball del nostre país".

"Mai discutisc els llocs, tant és així que en aquesta disputa que va haver-hi entre ser vicepresidenta segona o tercera, jo vaig tardar cinc minuts a renunciar-hi", ha esgrimit Díaz, que ha remarcat que el debat "és de continguts i no de persones".

Sobre aquest assumpte, ha reiterat que el que està substanciant-se al si del govern "és un debat sobre els continguts de la reforma laboral", malgrat que l'any passat es va tancar un acord en què els dos socis optaven per derogar la legislació laboral del PP.

No obstant això, "hi ha una part del govern que continua discutint els continguts" malgrat que "afrontar la reforma laboral que necessitem" és un objectiu prioritari per al país, ja que mantindre la legislació actual significa "continuar mantenint la precarietat" a Espanya, sota el seu criteri.

Vist la importància del debat, en opinió de Díaz "seria bo que en l'altra part del govern s'aclarisquen, perquè estan fent declaracions diferents" referents a això.

A més, ha considerat que les discrepàncies que hi ha sobre la reforma laboral s'assemblen al que va passar amb les negociacions per a apujar el salari mínim interprofessional (SMI) on també es va reflectir que hi ha una part de l'executiu que "no vol que es canvien les relacions laborals" existents a Espanya.

Així les coses, Díaz ha assegurat que es manté la relació de col·laboració entre tots els ministeris que conformen el govern: "Estem col·laborant tot el dia" i, en el seu cas concret, "amb tots els ministeris i ministres".

Ha proclamat per tant la seua convicció plena sobre el futur de la coalició i ha dit que que el seu "compromís amb el govern d'Espanya i amb la coalició és personal i ètic", per la qual cosa continuarà "defensant aquest govern progressista".

Els socis del govern de coalició es reuniran aquesta vesprada en la taula de seguiment de l'acord governamental entre el PSOE i Unides Podem per a intentar reconduir la situació després de la crisi oberta per la reforma laboral, i Díaz espera, "com sempre, treball seriós i rigorós".

"Deixem treballar els negociadors i després contarem el que passe", ha tancat la ministra de Treball.

També et pot interessar

stats