Ximo Puig aposta per modernitzar el camp per a frenar el despoblament rural

El president de la Generalitat assiteix al comité federal del PSOE, que se celebra aquest dissabte a Madrid.

Ximo Puig a l'entrada del Comité Federal del PSOE
Ximo Puig a l'entrada del Comité Federal del PSOE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defés aquest dissabte a Madrid la modernització del camp valencià per a frenar el despoblament del món rural, que afecta a diversos municipis. El cap del Consell feia aquestes declaracions en resposta a la multitudinària protesta que els llauradors protagonitzaren aquest divendres a València, on van exigir mesures per a garantir el futur del sector agrícola. 

“La urgència és del camp valencià, però també del camp a Espanya i la Unió Europea”, ha dit Puig. Per al cap del Consell, “cal repensar el paper del sector primari, que és fonamental. Necessitem modernitzar l’agricultura amb una corresponsabilitat de les institucions, les cooperatives i les empreses. Tot el món està cridat a col·laborar perquè de veritat actue com un element de fre al despoblament”, ha afirmat el cap de l’executiu valencià. 

Sánchez, amb el camp

Puig ha assistit aquest dissabte al comité federal del PSOE, que se celebra a Madrid. La reunió del màxim òrgan del partit, l’ha convocada Pedro Sánchez per a informar de la marxa del nou govern de coalició amb Unides Podem, el primer de la democràcia, així com del programa polític que s’hi vol aplicar. 

El president del govern espanyol també ha tingut paraules per al sector agrícola i ramader, al qual ha promés que ajudarà a eixir de la crisi. “La causa del camp sempre ha sigut la causa del PSOE i continuarà sent-ho”, ha assegurat Sánchez.

També et pot interessar

stats