Vox vol excloure de la sanitat pública l'avortament, el canvi de sexe i l'eutanàsia

La formació ultradretana ha presentat aquest diumenge a Madrid una bateria de propostes anomenada Agenda Espanya

El líder de Vox, Santiago Abascal, durant la presentació de la bateria de propostes "Agenda España"
El líder de Vox, Santiago Abascal, durant la presentació de la bateria de propostes Agenda España / David Fernández (Efe)

Vox ha proposat aquest diumenge suprimir de la sanitat pública les intervencions quirúrgiques "alienes a la salut", com l'avortament, el canvi de sexe, o l'eutanàsia. La formació ultradretana també vol derogar les lleis de memòria històrica perquè assegura que "encoratgen l'enfrontament i la divisió" entre els espanyols.

Aquestes són algunes de les propostes de l'Agenda España, amb la qual la formació que lidera Santiago Abascal vol presentar-se com a "alternativa patriòtica de govern". Aquest diumenge les han fet públiques en la clausura la festa Viva 21, un esdeveniment que s'ha celebrat a Madrid i en el qual han participat al voltant de 20.000 persones, segons els organitzadors.

El document recull tot un repertori de mesures, entre les quals destaca la devolució immediata a l'Estat de les competències autonòmiques en educació, sanitat, seguretat i justícia, com a pas previ a la creació d'un "estat unitari" que promoga la igualtat i la solidaritat entre espanyols.

En l'apartat de seguretat i defensa, el partit proposa el desplegament de militars a les fronteres de Ceuta, Melilla i Canàries per a garantir la protecció dels territoris, entre altres mesures.

Quant a la immigració, Vox defensa el tancament dels centres de menors estrangers no acompanyats per entendre que creen "inseguretat als carrers", a més de prohibir el finançament de les mesquites que consideren "fonamentalistes" per part d'estats o organitzacions estrangeres.

Suprimir les policies autonòmiques i la incorporació dels seus membres als cossos nacionals, i derogar la llei integral de violència de gènere són altres de les mesures per les quals aposta aquesta formació d'extrema dreta.

En matèria econòmica, Vox advoca per la supressió de l'impost sobre el patrimoni, l'impost sobre successions i donacions i plusvàlues municipals en tot el territori estatal i la baixada "radical" de l'IVA en els productes de primera necessitat i essencials.

En l'acte d'aquest diumenge ha intervingut la presidenta de la formació ultradretana Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, i André Ventura, president de Chega, l'únic partit d'extrema dreta amb representació parlamentària a Portugal.

També et pot interessar

stats