Vox tindrà la vicepresidència i un departament en el Consell de Mallorca, governat pel PP

L’acord forma part del pacte per a investir Marga Prohens (PP) com a presidenta d'un govern en solitari de les Illes Balears

Els portaveus de Vox i del PP en el Parlament balear signen l’acord que permetrà Prohens governar en solitari
Els portaveus de Vox i del PP al Parlament balear signen l’acord que permetrà Prohens governar en solitari / EFE

Vox tindrà la vicepresidència segona del Consell de Mallorca i el Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, i tindrà, a més, un conseller de Desenvolupament Local, en virtut de l'acord aconseguit amb el Partit Popular per a governar la institució insular. L'acord bilateral estableix que el líder del PP de Mallorca, Llorenç Galmés, exercirà la presidència de la institució i que els populars tindran la vicepresidència primera de Cultura i Patrimoni, així com els consellers executius dels departaments de Serveis Socials, Territori, Mobilitat i Infraestructures, Presidència, Turisme, Hisenda i Funció Pública. 

En les eleccions al Consell de Mallorca del 28 de maig el PP va obtindre 13 consellers i Vox cinc, per la qual cosa junts superen la majoria absoluta establida en 17 escons. El PSOE va retindre nou escons; Més per Mallorca, quatre, i proposta per les Illes (PI), dos.

Aquest acord entre el PP i Vox forma part del pacte general establit entre les dues formacions per a tirar endavant la investidura de la presidenta regional dels populars, Marga Prohens, com a presidenta d'un govern en solitari a Balears. Està previst que Prohens prenga possessió del càrrec de presidenta divendres que ve en una cerimònia que tindrà lloc a la Llotja, si aquest dijous obté la majoria simple en la votació que se celebrarà al Parlament, la segona després de la d'aquest dissabte. Serà dijous quan, amb l'abstenció dels diputats Vox i els favorables del PP, Prohens serà investida presidenta.

També et pot interessar

stats