Vox retira a última hora els punts més conflictius de la moció per a controlar la immigració al Campello

Finalment, no s'obriran canals de denúncia anònima per al veïnat ni els controls d’identitat al carrer de persones susceptibles de ser migrants

Ple de l'Ajuntament del Campello
Ple de l'Ajuntament del Campello / À Punt NTC

El ple de l'Ajuntament de Campello ha votat este dijous la polèmica moció de Vox, on es reclamava al consistori controlar la immigració il·legal al municipi. En tot cas, en l'últim moment, el partit que encapçala José Manuel Grau ha modificat el contingut de la moció per a retirar els punts més conflictius, com l’obertura de canals de denúncia anònima perquè els veïns informen sobre els migrants irregulars, així com el control d’identitat d’estes persones per part de la Policia local.

El text original pretenia aprovar fer inspeccions domiciliàries per a comprovar dades, la retirada de qualsevol ajuda social que reben i controls al carrer de persones susceptibles de ser migrants. De totes eixes propostes, Vox ha demanat que continue el fet que se'ls puguen retirar les ajudes socials si es comprova que estan al municipi de manera irregular.

La proposta havia generat una gran resposta social, tant ciutadana com de l'oposició, que van assegurar que denunciarien els fets a Fiscalia si Vox no retirava la moció, una cosa que finalment no ha fet.

També et pot interessar

stats