Vox proposa que el veïnat del Campello puga denunciar anònimament les persones en situació irregular

També vol fer inspeccions domiciliàries per a comprovar dades, la retirada de qualsevol ajuda social que reben i controls al carrer de persones susceptibles de ser migrants

Vox proposa habilitar canals de denúncia anònima per a controlar l'empadronament dels migrants sense papers / À Punt NTC

Polèmica al Campello (Alacantí) arran d’una moció de Vox per a controlar l'empadronament dels migrants sense papers. La durà al ple del dijous i, entre altres coses, el text instiga el veïnat del poble, la Policia Local i el consistori a denunciar de manera anònima les persones en situació irregular. "Simplement, que hi haja eixe control i que es puga saber el que hi ha al poble, ni més ni menys", ha justificat José Manuel Grau, portaveu municipal de Vox al Campello.

La proposta ha provocat una gran resposta social. Tant la ciutadania com l'oposició han assegurat que denunciaran els fets a Fiscalia si Vox no retira la moció. José Luís Valdés, de l'Associació Veïnal Campellera, ha titllat el discurs de "xenòfob" i "racista". Per a ell, "és increïble, inclús arriba a crear odi entre els mateixos veïns".

El text fins i tot demana inspeccions domiciliàries per a comprovar dades. "Qualsevol veí, si té un problema o veu alguna cosa, o suposa que s'està cometent un delicte, telefonarà a la Policia Local", ha explicat el portaveu de Vox.

En canvi, des de Compromís han denunciat en un vídeo que esta mesura "ens recorda èpoques molt fosques de la nostra història", segons ha expressat Adriana Paredes, portaveu de la formació al consistori.

També exigeix la retirada de qualsevol ajuda social que reben i controls al carrer de persones susceptibles de ser migrants. "Eixe efecte crida que volem evitar, que han vingut ací perquè estaven empadronats, i han arribat dels seus països, per exemple, per a cobrar la renda bàsica", ha acusat José Manuel Grau.

Pedro Mario Pardo, portaveu d'EU-Unides Podem al Campello, ha replicat que "no existeix cap problema" al poble amb les persones migrants. "És un problema fictici, de cara al seu electorat i a les europees", ha manifestat.

Vox reconeix que ara per ara, la migració no és un problema al Campello i justifica la moció per a evitar que això arribe a passar. "Ara mateix no és un problema, i el que vull evitar és que siga un problema", ha dit el portaveu de la formació.

Per al PSPV, "no és més que fòbia a les persones amb menys recursos", en paraules de Raquel Marín, la portaveu adjunta del partit al Campello. "En este cas, s'han centrat en les persones immigrants", ha afirmat.

Valdés, de l'Associació Veïnal Campellera, ha avançat que "açò anirà a la Fiscalia" i, fins i tot, faran un escrit a la subdelegació del govern. Vox es mostra disposat a debatre i modificar els punts més polèmics en el ple del dijous.

També et pot interessar

stats