Vox presentarà la moció de censura el 27 de febrer amb Tamames de candidat a la presidència del govern

El líder del partit ultradretà, Santiago Abascal, ha defensat la necessitat de convocar eleccions i "retornar la paraula als espanyols i espanyoles"

Vox presentarà la moció de censura el 27 de febrer amb Tamames com a candidat
Vox presentarà la moció de censura el 27 de febrer amb Tamames com a candidat / Europa Press

Vox presentarà la moció de censura contra el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, dilluns que ve 27 de febrer amb l'economista Ramón Tamames com a candidat a la presidència del govern central. Així ho ha confirmat aquest dimecres el partit ultradretà en un comunicat, després que dimarts el mateix Tamames anunciara que havia acceptat l'oferta del partit d'encapçalar la moció de censura.

El president de la formació, Santiago Abascal ha defensat la necessitat de convocar eleccions i "retornar la paraula als espanyols i espanyoles". "Vox compleix amb la paraula donada i amb el seu compromís de presentar un candidat independent", ha indicat el dirigent polític.

Abascal ha defensat la candidatura de Tamames, "un espanyol independent, de brillant trajectòria intel·lectual, símbol de la reconciliació nacional, perquè represente a milions d'espanyols i espanyoles que, més enllà de partits, exigeixen una dimissió immediata d'un govern contrari als interessos de la nació".

Tamames va militar en el Partit Comunista (PCE) durant la dictadura. També va ser regidor i primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Madrid durant el mandat d'Enrique Tierno Galván. Més tard, es va afiliar al Centre Democràtic i Social (CDS).

Génova considera que la moció és un "favor" a Sánchez

El PP considera que la moció de censura que registrarà Vox és una "excentricitat política", amb la qual ix al "rescat mediàtic" del president Sánchez, en un moment de feblesa parlamentària per la llei del "només sí és sí" i la polèmica dels trens d’Astúries i Cantàbria, segons han indicat fonts de la cúpula del partit. A més, creu que aquest pas tampoc beneficia el partit de Santiago Abascal, perquè el seu electorat serà conscient que "reforça" el cap de l'executiu.

A Génova consideren que la moció de censura és "un favor que Vox li fa una vegada més a Pedro Sánchez", en un moment de feblesa parlamentària del cap de l'executiu per l'anomenada llei del "només sí és sí" i la polèmica dels trens que no caben als túnels, a Astúries i Cantàbria.

A més, la formació ha indicat que Vox "es pren de broma la vida parlamentària" amb aquesta "performance" que l'"entorpeix". "Utilitza aquesta eina parlamentària d'una manera equivocada", han agregat les fonts consultades. Aquestes setmanes, els populars havien avançat que, en cas de presentar-se la moció, el seu vot serà l'abstenció, en línia amb les paraules d'Alberto Núñez Feijóo al desembre on admetia que el Grup Popular no s'hi oposaria.

També et pot interessar

stats