Vox i Tamames arriben a un acord per a la moció de censura contra el govern de Pedro Sánchez

L’economista i exmilitant del PCE serà el candidat d'una moció de censura al Congrés contra el president

Ramón Tamames, en una imatge d'arxiu
Ramón Tamames, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio / Europa Press

Ramón Tamames, economista i militant del PCE durant la dictadura franquista, ha arribat finalment a un acord amb Vox aquest dimarts per a presentar-se com a candidat a la moció de censura al Congrés contra Pedro Sánchez.

Després de diverses setmanes d’indefinició per part de l’exmilitant del PCE, en què el polític de 89 anys va reconéixer que estava disposat a encapçalar la moció, però no confirmava la seua decisió, finalment hi ha accedit.

Va ser el líder de Vox, Santiago Abascal, el que va revelar al principi de mes que havia mantingut diverses reunions amb Tamames sobre la necessitat que les Corts Generals feren una “profunda reflexió” sobre la situació d’Espanya, que podria articular-se a través de la moció de censura, i va iniciar les negociacions amb l'economista. Dies més tard, Abascal va demanar “un poc de paciència” respecte de les converses amb el polític i va confirmar que “hi havia molt d'interés” per les dues parts.

Mentrestant, des del partit insistien que l'economista seria un bon candidat per a la seua moció de censura, però han remarcat que no és l'única opció amb què va treballar la formació d'Abascal.

Tamames va militar en el Partit Comunista (PCE) durant la dictadura. També va ser regidor i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Madrid durant el mandat d'Enrique Tierno Galván. Més tard, es va afiliar al Centre Democràtic i Social (CDS).

També et pot interessar

stats