Vox demana la destitució de Rodríguez Pam per un vídeo amb cants que lamentaven que la mare d'Abascal no avortara

La secretària d'Estat d'Igualtat acusa Vox de "teatralitzar" perquè no han anat mai a una manifestació feminista i "són les joves que van acudir al 8M les que decideixen el tipus de consignes que canten"

La secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez; la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la secretària d'Estat per a l'Agenda 2030, Lilith Vestrynge, en la manifestació del 8M
La secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez; la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la secretària d'Estat per a l'Agenda 2030, Lilith Vestrynge, en la manifestació del 8M / Kiko Huesca (Efe)

Vox ha exigit aquest dijous al president del govern, Pedro Sánchez, el cessament immediat de la secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez, per un vídeo difós en xarxes socials en el qual apareix amb unes assistents a la manifestació del 8M a Madrid que criden "Quina pena em fa que la mare d'Abascal no poguera avortar!".

"Senyor Sánchez, volem entendre que no avalarà vosté hui l'actuació de la seua secretària d'Estat i que la destituirà immediatament", ha reclamat en Twitter el partit de Santiago Abascal, que ha rebut la solidaritat del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, perquè "no tot val en política".

Vox ha advertit el cap de l'executiu que, si no cessa la dirigent d'Unides Podem, tant Sánchez com el govern de coalició "travessaran una línia a la qual després ens serà molt difícil tornar".

Feijóo (PP) insta a govern a condemnar aquestes actituds perquè "no tot val en política"

Per al líder del PP, actituds com la de la secretària d'Estat d'Igualtat "són injustificables en un càrrec públic i el govern ha de condemnar-les".

"La meua solidaritat amb Santiago Abascal i la seua família", ha escrit Feijóo en les xarxes socials.

La secretària d'Estat d'Igualtat replica que Vox està "teatralitzant"

La secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez Pam, ha replicat que Vox està "teatralitzant" per demanar la seua dimissió després de compartir un vídeo durant la manifestació a Madrid del 8M en el qual joves criden "Quina pena em fa que la mare d'Abascal no poguera avortar".

"Els membres de Vox no han estat mai en una manifestació feminista i, per tant, desconeixen que hi ha molta varietat de càntics i el que les xavales més joves d'aquest país diguen en una manifestació els correspon a elles decidir o no dir", ha assenyalat en el Congrés.

A més, Pam ha respost a la formació que lidera Santiago Abascal que estan "teatralitzant una mica", fonamentalment perquè "no entenen el feminisme, no han anat mai a una manifestació feminista" i, en conseqüència, "poc més ha de dir sobre aquest tema".

També et pot interessar

stats