Villena no cedirà la plaça de bous per al concurs retalladors perquè "no ajuda a l’enriquiment cultural de la ciutat”

Francisco Javier Esquembre critica que són espectacles “cruels” i defén el dret de l’Ajuntament a decidir sobre l’ús dels espais públics.

Francisco Javier Esquembre en 'À Punt Notícies Matí'
Francisco Javier Esquembre en 'À Punt Notícies Matí'

Es tracta de l’únic municipi espanyol on governen, per majoria absoluta, els Verds, un oasi polític en plena comarca de l'Alt Vinalopó. L’alcalde de Villena lluita ara perquè no es facen espectacles que considera “cruels” i que “fereixen la sensibilitat”. Per això, l’Ajuntament no cedirà la plaça de bous per a un concurs de retalladors i assenyala que està en el dret per a decidir l’ús que es fa de l’espai públic de la localitat.

Així ho ha afirmat en declaracions a À Punt Notícies Matí, on ha destacat que “un espectacle, la major diversió del qual és la mort d’un ésser viu, no ajuda a l’enriquiment cultural d’una ciutat”. Francisco Javier Esquembre ha assegurat que sap que no és una competència municipal el fet de prohibir aquest tipus d’esdeveniments, però sí de decidir la cessió d’espais com el de la plaça de bous.

Sobre les protestes dels sectors a favor dels espectacles taurins, l’alcalde de Villena ha indicat que el rebuig cap a aquests esdeveniments és cada vegada major i que ha caigut la balança “a favor que no hi haja esdeveniments cruels”. “Hem guanyat en sensibilitat; s’ha trencat amb la idea que els bous són cultura”, ha assegurat, i ha afegit que aquestes cites van contra una convivència harmònica entre els éssers humans i els animals.

Amb vista a la pròxima cita electoral

L’alcalde de Villena ha manifestat també que la seua formació política negocia amb Compromís per a arribar a un “protocol de col·laboració” de cara a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, perquè els vots “sumen i ajuden a millorar la vida de la ciutadania”. En aquest sentit, Esquembre ha assenyalat que la idea és mantindre la marca Els Verds a Villena en aquesta col·laboració.

També et pot interessar

stats