L'Hospital del Vinalopó continuarà gestionat per Ribera Salud durant cinc anys més

La Plataforma per a la Reversió es mostra decebuda, acusen la Conselleria de Sanitat de poca transparència i ha anunciat que continuarà lluitant

És l'únic departament de salut que queda en mans privades / À Punt NTC
31 de maig 2024 - 20:56

La Conselleria de Sanitat ha prorrogat cinc anys més la concessió de l'Hospital del Vinalopó a l'empresa Ribera Salud, que la gestiona des de fa catorze anys. El gerent del departament de salut ha comunicat la decisió per carta als treballadors. Una mala notícia, en opinió de la Plataforma per a la Reversió, que este matí s'ha concentrat a les portes del centre hospitalari, ubicat a Elx.

Paqui Ortiz, membre de la Plataforma, ha assegurat que se senten "defraudats i negligits". Considera que este era el moment perquè tornara a mans públiques.

Esta setmana, han entregat 15.000 signatures escanejades al Síndic de Greuges i a la Conselleria de Sanitat, a la qual acusen de falta de transparència i asseguren que la qualitat sanitària és millorable. "Esta pròrroga tindrà conseqüències en tres nivells: primer per als treballadors, que seguiran treballant en precari; segon, per als usuaris, i tercer, per als governants. Estes 15.000 signatures són persones i no estem cegues", ha assegurat Ortiz.

Un altre membre de la Plataforma, Eva Irles, ha dit que "s'omplin la boca parlant d'eficiència i eficàcia, però no donen les dades, ni les enquestes, ni les auditories. L'opacitat és màxima i estem molt decebuts".

La Plataforma assegura que continuaran lluitant per la reversió i que esta decisió de la Conselleria no té viabilitat jurídica. La Conselleria de Sanitat s'empara en un informe que –diuen– confirma l'eficàcia de la gestió per a prorrogar la concessió a Ribera Salud fins a juny del 2030. És l'únic departament de salut que queda en mans privades.

També et pot interessar

stats