Víctor Camino, ratificat com a nou secretari general de les Joventuts Socialistes d'Espanya

El valencià compaginarà el nou càrrec amb el seu treball en el gabinet de comunicació i xarxes socials de Presidència de la Generalitat

El secretari general de les Joventuts Socialistes d'Espanya, el valencià Víctor Camino, en la clausura del 26 Congrés de JSE
El secretari general de les Joventuts Socialistes d'Espanya, el valencià Víctor Camino, en la clausura del 26 Congrés de JSE / Juventudes Socialistas de España (@JSE_ORG)

El secretari general de Joves Socialistes València, el valencià Víctor Camino, ha sigut ratificat aquest diumenge com a nou secretari general de Joventuts Socialistes d'Espanya (JSE) després de guanyar fa unes setmanes amb el 69,1% dels vots de la militància en les primeres eleccions primàries en els 118 anys de l'organització.

Camino es va imposar a l'altre candidat, el secretari general de Joventuts Socialistes de Madrid i diputat regional, Javier Guardiola, que va obtindre un 29,07%.

La proclamació del valencià s'ha dut a terme en el tercer dia del 26 Congrés de JSE a Madrid, on s'ha celebrat un acte de comiat a Omar Anguita, secretari de les JSE des de 2017 i actual diputat en el Congrés, on és portaveu d'Infància i Adolescència. En el seu discurs com a nou líder, Camino ha destacat la seua meta, de què "la gent jove visca millor" i ha posat el focus en la lluita per constitucionalitzar una resposta enfront de l'emergència climàtica.

D'aquesta manera, el seu successor en el càrrec compaginarà el lideratge de Joventuts amb el seu treball en el gabinet de comunicació i xarxes socials del president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig.

Fa unes setmanes, Camino va mostrar la seua intenció de construir un moviment de gent jove, una "emergència" que va situar a la mateixa altura que la feminista i la climàtica. També va advocar per avançar cap a una nova república a Espanya "amb rigor" i buscant consens amb "totes les ideologies", a més de mostrar el seu rebuig al fet que "es tarde tant a regular el preu de l'habitatge" o que hi haja un 30% d'atur juvenil.

El nou líder de JSE ja ha triat l'executiva que l'acompanyarà en els pròxims quatre anys i ha anunciat dues novetats: el Consell Feminista i el Consell A tot Color, òrgans que estaran "per damunt de l'executiva" i que intervindran perquè totes les decisions tinguen caràcter feminista i siguen inclusives amb el col·lectiu LGTBI.

També et pot interessar

stats