Les víctimes de violència de gènere no hauran de declarar contra el maltractador per a obtindre protecció

És una de les primeres mesures legislatives adscrites al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Consell de Ministres.
Consell de Ministres.

Les víctimes de violència de gènere ja no tindran l'obligació de declarar contra els agressors per a rebre protecció policial i disposaran d'altres possibilitats, a més de la sentència ferma, per a poder acreditar la condició de maltractades. Així ho ha estableix el reial decret que aprovat hui el Consell de Ministres. La norma desenvolupa les primeres mesures adscrites al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i modifica la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, el Codi Civil i la Llei de bases de règim local.

A més, amb la modificació del Codi Civil, les filles i els fills menors d'edat de les dones víctimes de violència masclista no necessitaran comptar amb l'autorització del progenitor maltractador per a rebre atenció psicològica.

Per últim, la reforma de la Llei de bases de règim local permetrà als ajuntaments recuperar competències en matèria de violència de gènere i fixa que el 30% del pressupost (20 milions en 2018 i 40 en 2019, serà per als 375 municipis adscrits al sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere (Viogen). L'altre 70% es repartirà seguint criteris poblacionals i de grandària del municipi.

La ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, va assegurar després de la reunió de la Comissió Tècnica Sectorial d'Igualtat a Madrid, que la intenció de l'executiu central és que totes les modificacions legals relacionades amb la lluita contra la violència de gènere s'aproven abans que acabe 2018. De fet, durant aquesta mateixa reunió es va acordar que, per a l'activació del pla a la Comunitat Valenciana, arribaran 11,1 milions d'euros

També et pot interessar

stats