La víctima dels abusos de l'exmarit d'Oltra recorre l'arxivament de la causa contra l'exvicepresidenta

Considera que existeixen fets “de suficient entitat” per a continuar la instrucció

Imatge d'arxiu de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València
Imatge d'arxiu de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València / Rober Solsona (Europa Press)

La víctima dels abusos sexuals per part de l'exmarit de Mónica Oltra ha recorregut l'arxivament provisional de la causa contra l'exvicepresidenta de la Generalitat per suposada ocultació de la informació, en considerar que existeixen fets “de suficient entitat” per a continuar la instrucció.

Així consta en el recurs d'apel·lació presentat davant de l'Audiència de València contra l'acte del Jutjat d'instrucció número 15, que va acordar el sobreseïment provisional de les actuacions contra tots els investigats en entendre que “tots i cadascun dels indicis” s'han “esvaït per complet”.

El recurs d'apel·lació considera que s'ha produït un “radical i inexplicable canvi de criteri de l'instructor, que ara no veu delicte on abans sí que el va veure”, i no s'ha aportat cap prova que permeta “descartar de ple” les acusacions, més enllà de les declaracions dels investigats. “Sorprén molt el canvi de parer de l'instructor, la millor expressió del qual es troba en l'exposició raonada que va dirigir al TSJCV, i que conclou ara en la irrellevància penal de les conductes atribuïdes als investigats; a tots, sense discriminació”, indica el recurs.

La recurrent afirma que la investigació ha de prosseguir per a esclarir per què la llavors menor d'edat va ser portada al judici emmanillada i custodiada per la Policia, la qual cosa emmarca en una estratègia destinada a “ocultar primer i desacreditar després la denúncia dels abusos”. Per això demana que declaren com a testimonis agents i un inspector de la Policia Nacional, així com el director i una educadora del centre de menors on estava interna la menor tutelada, que ja van ser proposades i es van rebutjar.

El passat 2 d’abril, el jutjat va acordar sobreseure provisionalment la investigació a l’exvicepresidenta de la Generalitat i líder de Compromís en entendre que no s’havia trobat cap fet delictiu. La mesura també afecta la resta de càrrecs de la Conselleria d’Igualtat i el seu gabinet. Després d'una exhaustiva investigació, el magistrat sostenia que "no existeix un sol indici que es dictara cap orde o instrucció emanada dels càrrecs directius de la conselleria dirigides a ocultar els fets ni a desacreditar la menor".

També et pot interessar

stats